Hrvatska

REAKCIJA: Omiški HDZ odbacuje ocjene gradonačelnika Kovačića: Nismo sebični

Podsjećaju da je on početkom prosinca s dnevnog reda sjednice skinuo najmanje deset točaka bez ikakva obrazloženja.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Vijećnici omiškog HDZ-a koji u utorak nisu bili na sjednici Gradskog vijeća na kojoj se odlučivalo o proračunu za 2015. u današnjem priopćenju odbacuju ocjenu gradonačelnika Ivana Kovačića da su sebični, jer su ugrozili projekte od interesa Omiša, te podsjećaju da je on početkom prosinca s dnevnog reda sjednice skinuo najmanje deset točaka bez ikakva obrazloženja.

Omiški HDZ u priopćenju koje je potpisao predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Ivan Škaričić reagirao je na jučerašnje prozivke omiškoga gradonačelnika Ivana Kovačića koji je vijećnike te stranke koji nisu došli na sjednicu GV-a optužio za opstrukciju.

U skladu s našim ranije poznatim stavom, vezanim za proračun i rad gradonačelnika Ivana Kovačića, vijećnici HDZ-a nisu došli na sjednicu Gradskog vijeća, stoji u priopćenju, a Škaričić među ostalim ističe i kako je božićno vrijeme te je svima potreban mir.

"Kovačićeve ponovno iznesene klevete ne zaslužuju više ni komentara, o njima će se raspravljati na sudu", stoji u priopćenju.

"A o tome, da smo sebični, jer smo ugrozili projekte od interesa za građane i Grad, podsjetio bih ga, da je upravo on početkom prosinca s dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća skinuo najmanje deset točaka bez ikakva obrazloženja, a sjednici su tada nazočili gotovi svi vijećnici. Takav nama dijeli lekcije. Uskoro će se uvjeriti da je na mjesto gradonačelnika došao ni kriv ni dužan, samo spletom okolnosti, te da su oni koji su ga izabrali uvidjeli da su pogriješili", stoji na kraju Škaričićeva priopćenja.

Omiško Gradsko vijeće se jučer sastalo kao bi u drugom pokušaju izglasalo proračun za 2015. ali se sjednica nije mogla održati jer nije bilo kvoruma. Naime, od 17 vijećnika na sjednicu nije došao ni jedan od osam vijećnika HDZ-a te vijećnik Filip Jurjević, kojeg je Hrvatski demokratski slobodarski savez Dalmacije (HDSSD) isključio iz stranke nakon što je na sjednici 9. prosinca, skupa s HDZ-ovim vijećnicima, glasovao protiv gradskog proračuna.

Nakon sjednice gradonačelnik Kovačić je novinarima izjavio da se radi o čistoj opstrukciji i sramotnom činu ponašanja političara koji bi trebali raditi u interesu građana, a oni rade samo u svojem interesu, te dodao da zbog takvih stvari političare treba sankcionirati.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, ivan kovačić, gradsko vijeće, omiš, ivan škaričić