Hrvatska

BURNO NA SJEDNICI: Maratonska sjednica Gradskog vijeća Zadra uz velike mjere osiguranja

Sjednica protječe uz povišene tonove, a sat vremena raspravljalo se samo o dnevnom redu i zapisniku s prošle sjednice.

FOTO: grad-zadar
Piše: PolitikaPlus

Dvodnevna sjednica zadarskog Gradskog vijeća sa čak 42 točke dnevnoga reda, na kojoj će se raspravljati i o izmjenama ovogodišnjeg proračuna te prijedlogu gradskog proračuna za iduću godinu, s mjerama štednje, počela je u subotu ujutro uz velike mjere osiguranja.

 

Inače, na prošloj sjednica Gradskog vijeća Zadra dogodio se incident kada se vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač, unatoč intervencijama zaštitara nekoliko sati nije htio maknuti s govornice, prosvjedući jer na dnevni red nije stavljen njegov prijedlog o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu.

 

Zaštitari kojih je jutros na ulazu u Gradsku vijećnicu bilo dvostruko više nego inače, pretresli su i novinare i gradske vijećnike.

 

Zbog pretresa su prosvjedovali vijećnici SDP-a.

 

Vijećnici Akcije mladih Marko Pupić Bakrač i Ante Rubeša pojavili su se, pak, na sjednici u majicama na kojima je bio lik SDP-ovca Dragana Ranja, koji je uz podršku HDZ-a, Rubeši "preoteo" mjesto predsjednika Mjesnog odbora Brodarica.

 

Sjednica protječe uz povišene tonove, a sat vremena raspravljalo se samo o dnevnom redu i zapisniku s prošle sjednice.

 

Inače, po prvi put sjednica Gradskog vijeća sa 42 točke dnevnoga reda je zakazana za dva dana - trebala bi trajati danas cijeli dan i ostatak u ponedjeljak.

 

Zadarski gradski vijećnici raspravljat će, uz ostalo, o izmjenama ovogodišnjeg proračuna, a na dnevnom redu je i prijedlog proračuna za iduću godinu u koji su ukomponirane i mjere štednje.

 

Rastom prireza s 10 na 12 posto, te poreza na vikendice s 12 na 15 kuna po metru četvornom gradska uprava nastoji 'pokrpati' gradski proračun koji će zbog Vladinih novih poreznih mjera ostati bez oko 28 milijuna kuna, objašnjavaju u Gradskoj upravi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sjednica, gradsko vijeće, zadar, mjere osiguranja