A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/plomin-c-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Problemi: Rusija je prestala isporučivati ugljen Ukrajini | Politika+
Svijet

ODLUKA: Problemi: Rusija je prestala isporučivati ugljen Ukrajini

Naša tvrtka nije primila službenu obavijest o odgodi isporuke. Sad pokušavamo otkriti razloge i okolnosti ove situacije.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Ukrajinski ministar energetike u ponedjeljak je rekao da je Rusija prestala isporučivati ugljen Ukrajini, što je težak udarac toj zemlji kojoj zbog sukoba na industrijskome istoku nedostaje goriva za elektrane.

 

Ministar Jurij Prodan rekao je 12. studenoga da će se Ukrajina morati osloniti na ruski ugljen da prebrodi zimu, jer je rat na istoku zemlje poremetio opskrbu termoelektrana koje daju 40 posto ukrajinske električne energije, a zalihe su uoči zime na kritično niskoj razini.

 

"Po podacima iz DTEK-a i (državne tvrtke) Centrenerga, opskrba ruskim ugljenom prekinuta je", prenio je Prodanove riječi glasnogovornik ministarstva energetike.

 

Najveća ukrajinska privatna energetska tvrtka DTEK tvrdi da je prekid opskrbe neočekivan.

 

"Naša tvrtka nije primila službenu obavijest o odgodi isporuke. Sad pokušavamo otkriti razloge i okolnosti ove situacije", kaže se u DTEK-ovu priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ukrajina, električna energija, rusija, ugljen