Sport

ISTRAGA: UEFA: Roma, Monaco, Inter i Liverpool pod istragom! Evo zašto

Ova četiri kluba, zajedno s Bešiktašem, Krasnodarom i lisabonskim Sportingom, pod posebnom su prismotrom UEFE zbog kršenja pravila koje klubovima brani da troše više negoli privređuju.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nogometni giganti AS Roma, Monaco, milanski Inter i Liverpool pod istragom su Europskog nogometnog saveza (UEFA) zbog mogućeg kršenja pravila financijskog fair-playa.

Ova četiri kluba, zajedno s Bešiktašem, Krasnodarom i lisabonskim Sportingom, pod posebnom su prismotrom UEFE zbog kršenja pravila koje klubovima brani da troše više negoli privređuju. UEFA je objavila imena sedam klubova za koje postoje financijske nejasnoće na temelju njihovih godišnjih izviješća za 2012. i 2013. godinu, a oni će tijekom listopada i studenoga morati dokazati da posluju pozitivno ili će u protivnom snositi sankcije, među kojima je i izbacivanje iz europskih natjecanja.

Ove sezone je UEFA kaznila pet klubova s oduzimanjem novčanog bonusa zarađenog plasmanom u europskim kupovima, a to su Bursaspor, Cluj, Budućnost Podgorica, litavski Ekranas, te Dinamov protivnik u Europskoj ligi rumunjska Astra Giurgiu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

istraga, uefa