A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gay-pride-003.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

UBIUDR: Parada ponosa u Osijeku narugala se Domovinskom ratu i braniteljima | Politika+
Hrvatska

KRITIKE: UBIUDR: Parada ponosa u Osijeku narugala se Domovinskom ratu i braniteljima

'Noseći transparent 'Nepokoreni Grad', kako glasi najpoznatiji grafit u Osijeku nastao u jeku jugosrpske agresije na Osijek - narugali Domovinskom ratu i njegovim sudionicima.'

FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus/Hina

Iz koprivničke Udruge branitelja Domovinskog rata 91. (UBIUR) danas su ocijenili da su se sudionici jučerašnje Parade ponosa (Gay Pride) u Osijeku, noseći transparent "Nepokoreni Grad", kako glasi najpoznatiji grafit u Osijeku nastao u jeku jugosrpske agresije na Osijek - narugali Domovinskom ratu i njegovim sudionicima.

"Na čelu Parade ponosa sudionici su nosili transparent na kojem je pisalo 'Osijek – nepokoreni grad'. Riječ je o iznimno poznatom grafitu iz 1991., koji je zaštićen kao kulturno dobro od lokalnog značenja, i jedini je gradski grafit koji nije uništen ili prešaran. Svih ovih godina on se održava i osvježava novom bojom, a ispred njega svake se godine pale svijeće u sjećanje na poginule i nestale u Domovinskome ratu", navodi u priopćenju predsjednik udruge Mladen Pavković.

Ističe da je za Osijek i Osječane, ali i za sve druge koji nisu iz ovoga grada, taj grafit – svetinja.

Noseći transparent "Osijek-nepokoreni grad" sudionici Parade ponosa, na kojoj su sudjelovali i pojedini političari iz aktualne vlasti, narugali su se hrvatskim braniteljima, a poglavito onima koji su dali živote u borbi za stvaranje slobodne i samostalne hrvatske države, tvrdi Pavković.

Stoga je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. pozvala udruge proizašle iz Domovinskog rata da osude nošenje transparenta "Osijek-nepokoreni grad" na jednoj ovakvoj manifestaciji.

Iz Udruge navode da su podnijeli kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu RH protiv organizatora ove manifestacije i osječke Udruge LIBERos, zbog uvrede i klevete.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gay pride, osijek, parada ponosa, UBIUDR