Hrvatska

PRORAČUN: Gradsko vijeće Vukovara usvojilo ovogodišnji proračun

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Vukovara glasovima 11 vijećnika HDZ-a, HSP-a AS i HDSSB-a, uz 9 suzdržanih koalicije SDP-HNS te SDSS-a i SNS-a usvojen je proračun za 2014.

Piše: PolitikaPlus

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Vukovara glasovima 11 vijećnika HDZ-a, HSP-a AS i HDSSB-a, uz devet suzdržanih koalicije SDP-HNS te SDSS-a i SNS-a usvojen je proračun za 2014. godinu u iznosu nešto većem od 166 milijuna kuna.

 

U izjavi novinarima gradonačelnik Ivan Penava (HDZ) istaknuo je da je „proračun takav kakav je“, uvjetovan činjenicom da su "već prošla dva kvartala u kojima su sredstva otišla onima kojima su namijenjena" te da "nema manevarskog prostora da se rade korekcije kakve bi se radile u normalnim okolnostima“.

 

„Ono što je vidljivo to je da idemo na racionalizaciju u svim segmentima koji nisu nužno potrebni, a sva sredstva koja dobijemo takvom preraspodjelom usmjerit će se na pomoć gospodarstvu“, rekao je Penava.

 

Vukovarski gradonačelnik najavio je da će se već za dva tjedna raspisati prvi natječaji i početi pripreme za proračun 2015. godine koji će biti usmjeren na poticanje gospodarstva i investicija.

 

Gradsko vijeće Vukovara u prošlom sazivu raspušteno je zbog toga što nije moglo donijeti proračun, a nakon lipanjskih prijevremenih izbora, Gradsko vijeće u sadašnjem sazivu konstituirano je u drugom pokušaju 13. kolovoza

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vukovar, gradsko vijeće, hdz, ivan penava