A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/fidel-castro-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U čast 88. rođendana obnovljena Castrova rodna kuća u Biranu | Politika+
Scena

KUBA: U čast 88. rođendana obnovljena Castrova rodna kuća u Biranu

Restauracijski radovi u kući-muzeju u kojoj su rođeni Fidel i Raul Castro trajali su nekoliko tjedana.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Rodna kuća bivšega kubanskog predsjednika Fidela Castra u gradu Biranu temeljito je obnovljena u čast njegova 88. rođendana koji obilježava u srijedu, izvijestila je kubanska državna televizija.

Restauracijski radovi u kući-muzeju u kojoj su rođeni Fidel i Raul Castro trajali su nekoliko tjedana, a u televizijskome izvješću je rečeno da su nadmašili prvobitna očekivanja.

Renoviranje cijele kuće od poda do krova povjereno je Odjelu za povijest iz Havane. U njoj je izloženo više od 800 predmeta koji su pripadali obitelji Castro. Područje na kojem se nalazi Castrova rodna kuća prostire se na 28 hektara zemlje, a taj je povijesni kompleks 2009. proglašen nacionalnim spomenikom.

Kompleks uključuje i stari hotel te dom Fidleove starije sestre Angele Marije te nekoliko javnih objekata. Ondje je i bivši dom Castrove bake Dominge, očuvana mesarnica, bar "La Paloma", škola, trgovina te model Forda iz 1918. koji je pripadao Castrovoj majci. Grad Biran od Havane je udaljen oko 800 km.

Fidel Castro rođen je 13. kolovoza 1926. Treće je od sedmero djece španjolskoga doseljenika Angela Marije Castra i kubanske seljanke Line Ruz.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kuba, fidel castro, kuća