A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/knjige-203.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Božidar Petrač ponovno na čelu Društva hrvatskih književnika | Politika+
Kultura

SKUPŠTINA: Božidar Petrač ponovno na čelu Društva hrvatskih književnika

Božidar Petrač dobio je 95 glasova, a njegov protukandidat Borben Vladović 34 glasa.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Novi predsjednik Društva hrvatskih književnika (DHK) u sljedećem trogodišnjem mandatu bit će Božidar Petrač, odlučeno je danas na izbornoj skupštini Društva.

Božidar Petrač dobio je 95 glasova, a njegov protukandidat Borben Vladović 34 glasa.

Petrač, koji je ponovno izabran na trogodišnji mandat, zahvalio je članovima skupštine te najavio da će se zauzimati za izvršenje Strateškog plana Društva od 2014. do 2016. godine, za stvaranje uvjeta za poticanje suvremenoga književnog stvaralaštva i vrjednovanja hrvatske književnosti, poticanje čitanja i recepciju hrvatske književnosti, zaštitu autorskih prava i materijalnoga položaja članova Društva, a i promicat će hrvatsku književnost u svijetu.

Predstavljajući svoj program, Petrač je ustvrdio da je teško očekivati, uza sve njihove prigovore, da će se išta promijeniti "u diskriminatorskom odnosu koji prema Društvu hrvatskih književnika iz godine u godinu iskazuje Ministarstvo kulture kao, čini se, kućna radinost točno određenih partikularnih interesa i podobnih skupina".

Petrač je članovima poručio kako pred Društvom stoje iznimno velike teškoće, s obzirom da su financijske potpore što dodjeljuju državne, županijske i lokalne vlasti u protekle dvije i pol godine prepolovljene. Po njegovim riječima, to nije samo posljedica krize, recesije i depresije kojima se takva praksa nastoji opravdati, već "izravna posljedica politike koju u odnosu na nas vodi Ministarstvo kulture".

Dopredsjednici Društva bit će izabrani na konstituirajućoj sjednici koja bi se trebala održati 18. lipnja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Društvo hrvatskih književnika, Božidar Petrač, knjige