A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gay-pride-003.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zagreb Pride daje potporu subotnjem Split Prideu: Homofobija je ta koja nas košta milijune kuna | Politika+
Hrvatska

GAY PRIDE: Zagreb Pride daje potporu subotnjem Split Prideu: Homofobija je ta koja nas košta milijune kuna

''Homofobija je ta koja sve nas, sugrađane i sugrađanke, košta milijune kuna svake godine. To mora prestati.''

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus

Organizatori 13. povorke ponosa Zagreb Pride izražavaju potporu i solidarnost u povodu održavanja četvrtog Split Pridea ove subote, 7. lipnja, za kojega kažu kako predstavlja zajedničku borbu za ravnopravnost, dostojanstvo i prava LGBT osoba.

''Homofobija je ta koja sve nas, sugrađane i sugrađanke, košta milijune kuna svake godine. To mora prestati.''

"Nakon desetljeća zajedničke borbe mi i dalje moramo naglašavati da je policija tu zbog onih koji vrše nasilje, organiziraju ilegalne nasilne skupove, onih koji diskriminiraju, vrijeđaju, potiču na mržnju te zbog nepravomoćnih zločinačkih organizacija i onih koji žive u palačama od oniksa. Homofobija je ta koja sve nas, sugrađane i sugrađanke, košta milijune kuna svake godine. To mora prestati", ističu iz Zagreb Pridea u priopćenju.

Navode da su njihove dvorane ulice gradova kojima će prolaziti povorke ponosa, kao pozornice s kojih pozivaju na potpunu ravnopravnost i solidarnost u borbi za jednakopravnost i dostojanstvo svih ljudi u Hrvatskoj.

"Slobodan i antifašistički Split, koji će se okupiti na Povorci ponosa je budućnost naše zemlje koja pripada svima nama, solidarnim borcima i borkinjama za potpunu ravnopravnost koja zasigurno dolazi – zajedno nas ništa ne može zaustaviti", poručuju iz Zagreb Pridea.

Istovremeno, na svoju povorku, koja će se 14. lipnja održati u Zagrebu, pozivaju sve koji, poručuju, žele biti na pravoj strani povijesti i preuzeti odgovornost ne samo za sbe, nego i za buduće generacije.

"Pokažimo da nećemo samo šutke stajati postrance, budimo solidarni i solidarne jer nas zajedno ništa ne može zaustaviti", ističu u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HOFOFOBIJA, lgbt, gay pride, split pride, zagreb pride, HOMOSEKSUALNOST