Hrvatska

SABORSKA INICIJATIVA : HDSSB će od Sabora tražiti da nađe rješenja kako zaustaviti ovrhe na prvu nekretninu

Ako postoji politička volja u svim klubovima, trebao bi biti impuls vladi da donese priijedlog izmjena onih zakona kojima se štiti dom.

Piše: PolitikaPlus/I.G.

HDSSB je će u saborsku proceduru uputiti prijedlog zaključka kojim će se  tražiti moguća rješenja za zaustavljanje ovrha nad jedinom nekretninom koju građani imaju u vlasništvu. Odlučili su ići sa zaključkom a ne sa izmjenama zakona, jer ne žele da njihova rasprava završi na dnu saborskog dnevnog reda, negdje u zimu u devet sati navečer.

 

- Otvaramo inicijativu i predlažemo zaključak da se u Saboru otvori rasprava o zaštiti jedine nekretnine koju građani imaju u vlasništvu, a koja je predmet ovrhe, rekao je HDSSB-ovac Dražen Đurović te ističu da bi se o toj temi trebalo raspravljati  na plenarnoj saborskoj sjednici kao i na saborskim odborima, a najavljuju i otvaranje internetske rasprave.

 

 

- Hrvatski građani, imaju oko 7 milijuna otvorenih računa, a trenutno ih je blokirano preko 700 tisuća. A sam broj ovrha od 2006. do danas porastao je preko 20 puta, ističe Đurović

 

 

- Hrvatski dug je 2000. bio 47 milijardi, 2008. godine bio je 108 milijardi, danas je prešao 240 milijardi, a prešao je i sve one mogućnsti zaduženja programirane po europskim standardima, istaknuo je HDSSB-ovac Krešimir Bubalo  te je podsjetio je kako se Hrvatska dok je su trajale poplave u Slavoniji zadužila za novih 10 milijardi kuna što je 20 puta više od štete koju su te iste poplave  prouzročile. .

 

Bubalo ističe kako  se tu radi o istim polikama svih istih vlada  i kao je vrijeme da se kako su podvuče crtai  raspišu prijevremeni parlamentarni izbori.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

inicijativa, sabor rasprava, hdssb, deložacija