A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dubrovacke-igre-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivica Prlender: Nitko me nije kontaktirao tijekom revizije Igara | Politika+
Kultura

ISTRAGA: Ivica Prlender: Nitko me nije kontaktirao tijekom revizije Igara

Izjavio je da je zatečen tim optužbama te da ga nitko od nadležnih nije kontaktirao tijekom istrage ili revizije poslovanja Igara.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Bivši ravnatelj Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender, koji je osumnjičen da je oštetio tu kulturnu ustanovu za 76 tisuća kuna od 2010. do 2012. godine, izjavio je da je zatečen tim optužbama te da ga nitko od nadležnih nije kontaktirao tijekom istrage ili revizije poslovanja Igara.

Nitko me od nadležnih nije kontaktirao tijekom istrage, niti je u postupcima revizije itko postavljao pitanje o navodno počinjenim nepravilnostima, sumnjivim putnim nalozima i avionskim kartama, naglasio je Prlender, komentirajući policijsko izvješće da ga se tereti za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i protupravno prisvajanje 76 tisuća kuna od početka 2010. do kraja 2012. godine.

Naglasio je kako je o tome doznao jutros od jednog prijatelja, dodavši kako bi bilo normalno ako je već netko utvrdio da je bilo propusta da ga je s tim upoznao i zatražio očitovanje.

Dubrovačko-neretvanska policija navela je kako se 57-godišnjaka 'sumnjiči da je kao odgovorna osoba jedne kulturne ustanove s područja Dubrovnika, i ujedno osoba ovlaštena za raspolaganje novčanim sredstvima, u vremenskom razdoblju od početka 2010. do kraja 2012. godine, iskoristivši svoje ovlasti, oštetio spomenutu kulturnu ustanovu za iznos od preko 76.000 kuna i za navedeni iznos sebi pribavio protupravnu imovinsku korist'.

Policija koja je protiv osumnjičenoga podnijela kaznenu prijavu, nije navela o kome je riječ, a mediji su objavili kako se neslužbeno daznaje da je riječ o Ivici Prlenderu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dubrovačke ljetne igre, istraga, dubrovnik, Ivica Prlender