Hrvatska

PREDSJEDNIŠTVO: Vladimir Šišljagić podnio ostavku na mjesto predsjednika HDSSB-a, ali odbijen je!

Svoju je odluku objasnio zaključkom da je riječ o "moralnom činu".

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) Vladimir Šišljagić podnio je ostavku na tu dužnost te izrazio namjeru da napusti i mjesto osječko baranjskog župana zbog istrage koju protiv njega vodi USKOK, ali je predsjedništvo stranke kasno na večer odbacilo njegovu ostavku.

HDSSB je priopćio da je Šišljagić na sjednici proširenog predsjedništva stranke podnio pisanu ostavku na mjesto predsjednika stranke te "ponudio i prijedlog napuštanja mjesta župana". Svoju je odluku objasnio zaključkom da je riječ o "moralnom činu", nakon što je USKOK objavio da je protiv njega pokrenuo istragu zbog sumnje u zloporabu položaja.

Svoju je odluku objasnio zaključkom da je riječ o "moralnom činu", nakon što je USKOK objavio da je protiv njega pokrenuo istragu zbog sumnje u zloporabu položaja

Predsjedništvo HDSSB-a je međutim jednoglasno odbilo Šišljagićevu ostavku, priopćila je stranka, a izrazilo mu je i potporu u daljnjem obnašanju dužnosti župana.

Iste se večeri sastao i izvršni odbor stranke, koji je podupro odluku predsjedništva o odbijanju ostavke.

USKOK tereti Šišljagića da je, uz pomoć dvojice suradnika, tijekom 2011. i 2012. osječko-baranjsku županiju oštetio za najmanje 200 tisuća kuna, jer je navodno od tvrtki kojima je odobrena županijska financijska pomoć čak 80 posto donacija primao natrag "na ruke".

Šišljagić je potom u izjavi za Hinu kazao da ga nitko do sada nije kontaktirao ni tražio informacije, no da se u svakom trenutku spreman odazvati na poziv.

Potvrdio je da je Uskok još jesenas provodio istražne radnje u županiji te da je svim svojim pročelnicima naložio da na zahjev dostave svu potrebnu dokumentaciju.

HDSSB je u priopćenju nakon sjednice predsjedništva i izvršnog odbora također poručio kako su ta tijela utvrdila da druge dvije osobe protiv kojih je pokrenuta istraga nisu članovi stranke.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdssb, ostavka