A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/comp-232.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

SAP ukida između 1.500 i 2.500 radnih mjesta, pa otvara drugih 3.000 | Politika+
IT

TRENDOVI: SAP ukida između 1.500 i 2.500 radnih mjesta, pa otvara drugih 3.000

Zbog sve veće popularnosti 'cloud-comuputinga'

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Njemački softverski div SAP kani ukinuti između 1.500 i 2.500 radnih mjesta zbog sve veće popularnosti ''cloud-computinga'', odnosno računalstva ''u oblaku'', što znači da je potrebno manje radnika na licu mjesta.

SAP, koji ukupno zapošljava oko 67.000 ljudi širom svijeta, potvrdio je da će biti otpuštanja, ali je odbio reći koliko.


"Broj još uvijek nije definitivno utvrđen jer se analizira koja se radna mjesta preklapaju ili su nepotrebna“, kazao je Reutersu izvor upoznat sa situacijom, dodajući da bi otkaza moglo biti u svim regijama i područjima.

Međutim, SAP isto tako planira otvoriti oko 3.000 novih radnih mjesta ove godine, što znači da će ukupan broj zaposlenih u kompaniji biti povećan.

Posljedica je to širenja računalstva ''u oblaku'', sve popularnije usluge među velikim kompanijama koje se, umjesto da kupuju vlastitu, oslanjaju na umreženu tehnološku opremu i softver u vlasništvu tvrtki, kao što su Amazon, Google i SAP. Na taj način, naime, mogu puno uštedjeti na troškovima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

cloud computing, cloud, sap