A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gay-partnerstvozg-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zagreb Pride: Dosta je čekanja, vrijeme je za životno partnerstvo! | Politika+
Hrvatska

NEZADOVOLJNI: Zagreb Pride: Dosta je čekanja, vrijeme je za životno partnerstvo!

'I dalje smatramo da ima prostora za značajno poboljšanje.'

Piše: PolitikaPlus

Još prije dvije godine, upravo povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije (17. svibnja), Vlada Republike Hrvatske obećala je LGBT zajednici da će krenuti u izradu novog zakona koji će napokon regulirati obiteljski život istospolnih parova, ali to baš i ne ide kako je obećano.

 

Prenosimo priopćenje koje potpisuje Zagreb Pride u cijelosti:

Zakon o životnom partnerstvu, čije donošenje podržavamo, ali i dalje smatramo da ima prostora za značajno poboljšanje, prošao je prvo čitanje u veljači ove godine i dobio veliku potporu u Hrvatskom saboru.

Bračna jednakost došla je u Francusku, Škotsku, Englesku i Wales, parlament Malte je izglasao životna partnerstva za istospolne i za raznospolne parove, a sud u američkoj saveznoj državi Arkanzas proglasio je zabranu istospolnog braka - neustavnom

U međuvremenu bračna jednakost došla je u Francusku, Škotsku, Englesku i Wales, parlament Malte je izglasao životna partnerstva za istospolne i za raznospolne parove, a sud u američkoj saveznoj državi Arkanzas proglasio je zabranu istospolnog braka - neustavnom.

Dok se u Europskoj uniji vlade pojedinih članica natječu kako što bolje predstaviti svoje očigledne uspjehe povodom ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije, u Hrvatskoj se godinama nije promijenilo ništa bitno. Stoga smo, mi, LGBT građani i građanke Republike Hrvatske, LGBT obitelji i parovi, te naši prijatelji, prijateljice i podržavatelji odlučili poručiti Vladi RH da nam je dosta čekanja i da je došlo vrijeme da napokon ispune svoje obećanje i pošalju Zakon o životnom partnerstvu u parlamentarnu proceduru.

Kao podršku donošenju Zakona o životnom partnerstvu, snimili smo video pod nazivom "Vrijeme je...“, kojim želimo predstaviti našu inicijativu. Naravno, pozivamo sve zainteresirane da se priključe našoj inicijativi i budućim aktivnostima.

U videu, uz naše prijateljice i prijatelje, pojavljuju se i glumice Nataša Janjić Lokas (ambasadorica inicijative) i Ana Maras, komičarka Marina Orsag, maneken Filip Šalković, te Saša Sabol, svećenica Evangeličke luteranske crkve u Republici Hrvatskoj.

Nataša Janjić Lokas: “Svim svojim građanskim i emotivnim bićem osjećam dužnost poticati na toleranciju, kao i ukazivati na činjenicu da još uvijek nažalost nismo svi ravnopravni. Svatko od nas, pogotovo ako pripada toj nadmoćnoj većini, može mijenjati društvo, a zatim i svijet, na bolje. Apsolutno sam za ravnopravnost među svim ljudima dobre volje, mojim prijateljima, susjedima, članovima obitelji, poznanicima, svim građanima i građankama Hrvatske.”

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb pride, lgtb, životno partnerstvo, gay, zakon