A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/policija%20_stop.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Karlovačko klizište Strmac ugrozilo i 110 kilovoltni dalekovodni stup | Politika+
Hrvatska

PROBLEMI: Karlovačko klizište Strmac ugrozilo i 110 kilovoltni dalekovodni stup

Bulat tvrdi da je opasnost od pada stupa minimalna, s obzirom da se podnožja temelja stupa nalaze u stjenovitoj podlozi.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Karlovačko klizište Strmac iznad židovskog groblja nakon posljednjih kiša ugrozilo je i 110 kilovoltni dalekovodni stup što je uznemirilo građane tog karlovačkog naselja, a kako se doznaje u HOPS-u (Hrvatski operator prijenosnog sustava) s tim u vezi se poduzimaju potrebne mjere i opasnost od pada stupa je minimalna.

O održavanju dalekovoda brine Hrvatski operator prijenosnog sustava (HOPS), a od zamjenika direktora Sektora za izgradnju i investicije Hrvoja Bulata Hina doznaje da se poduzimaju mjere sanacije. Bulat tvrdi da je “opasnost od pada stupa minimalna, s obzirom da se podnožja temelja stupa nalaze u stjenovitoj podlozi, te je najavio da će radovi na sanaciji početi “čim se utvrdi valjanost pristiglih ponuda i potpiše ugovor s odabranim ponuditeljem”. Svojedobno je u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi raspisan natječaj, izrađen elaborat sanacije klizišta i glavni projekt sanacije klizišta i stupa.

Pročelnica za komunalno gospodarstvo Grada Karlovca Vesna Ribar je rekla kako je nakon dodatnog klizanja uzrokovonog obilnim kišama bilo napravljeno dodatno geodetsko snimanje kao podloga za novi idejni projekt sanacije, te da su rebalansom proračuna predviđena sredstva za radove na sanaciji klizišta.

Direktor karlovačke Elektre Branko Mohorić je potvrdio da su djelatnici Elektre dana bili na terenu te da su mu pojasnili da

su tri noge stupa čvrste, a kritična četvrta je učvrščena ranije tako da se u zemlju položila cijev i ispunila betonom (pilot) na dubinu do tvrde podloge, kao kod gradnje mostova. No,budući da je klizište aktivno ne bi trebalo odgađati radove, rekao je Mohorić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

klizište, karlovac, strmac