A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kazaliste-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Premijera drame 'Ana Karenjina' 3. svibnja u osječkom HNK | Politika+
Kultura

NAJAVA: Premijera drame 'Ana Karenjina' 3. svibnja u osječkom HNK

'Ova je drama angažirala cijeli dramski ansambl osječkog HNK.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Premijera drame "Ana Karenjina" po romanu Lava Nikolajeviča Tolstoja i u režiji Dore Ruždjak Podolski, bit će izvedena 3. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare v.d. intendanta Miroslav Ćabraja.

Istaknuo je da je "Ana Karenjina" na osječkim kazališnim daskama posljednji put postavljena još 1928. godine te da se nova izvedba temelji na dramatizaciji britanske dramaturginje Helen Edmundsom koju su obradile i prilagodile dramaturginje Marijana Fumić i redateljica Dora Ruždjak Podolski.

Ova je drama angažirala cijeli dramski ansambl osječkog HNK, rekao je Ćabraja, te izrazio uvjerenje da će "izvedba opravdati veliko zanimanje publike za to remek djelo književnosti i kazališnog izazova".

Naslovnu ulogu glumit će Sandra Lončarić Tankosić, njezinog muža, Karenjina glumit će Davor Panić, u ulozi Vronskoga pojavit će se Vladimir Tintor, a Levina će predstaviti Aleksandar Bogdanović.

Osječka Ana Karenjina, glumica Sandra Lončarić Tankosić, istaknula je kako je riječ o ulozi koja se pamti i koja je iznimno zahtijevna zbog snažnih emocija s kojima se nosi junakinja Tolstojevog romana.

Na današnjoj konferenciji za novinare, koja je održana u tramvaju u sklopu suradnje osječkog HNK i GPP-a, najavljeno je kako je cilj da se u kazalište koje se nalazi u samom centru grada dolazi tramvajem, pa će se tako na ovu premijeru i još dvije predstave Ane Karenjine, oni koji imaju pretplatu ili ulaznice moći besplatno dovesti tramvajem u HNK.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HNK OSIJEK, Ana Karenjina, KAZALIŠTE