A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/dani-posveceni-vaskrsenju-hristovom-pravoslavlje-spc-rs-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Episkop Lukijan u Dalju: U uskrsnuću Isusovom utemeljena sva naša vjera, nada i ljubav | Politika+
Hrvatska

USKRŠNJA PORUKA: Episkop Lukijan u Dalju: U uskrsnuću Isusovom utemeljena sva naša vjera, nada i ljubav

Čestitao pravoslavnim vjernicima ''Uskrs 'nade i vjere''.

Piše: PolitikaPlus

Središnja proslava Uskrsa po julijanskom kalendaru za osječko-poljsku i baranjsku eparhiju održana je u crkvi Svetog Dimitrija u Dalju, a vodio ju je episkop Lukijan.

Čestitajući pravoslavnim vjernicima Uskrs "nade i vjere", episkop je pročitao ovogodišnju uskrsnu poslanicu poglavara Srpske pravoslavne crkve (SPC), patrijarha Irineja.


U njoj se između ostalog kaže da je Isus Krist svojim uskrsnućem od mrtvih "Sebe položio, ne samo kao ugaoni kamen svoje Crkve, već i za vjeru svih nas koji se krstimo u ime Oca i sina i Duha Svetoga".

U uskrsnuću Isusovom utemeljena je sva naša vjera, nada i ljubav. U poslanici patrijarha Irineja se ističe da nam Isus danas poručuje - "ne bojte se, ja sam s vama".

Episkop Lukijan na jučerašnjem bogoslužju u svojoj je poslanici, koju im je pročitao, pozvao vjernike "na mir i ljubav".

Danas je u Crkvi Svetog Dimitrija, koja je prvobitno izgrađena 1715. godine, episkop Lukijan zaredio za svećenika, protosinđela Jovana Stanojevića iz Dalja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

uskrs, spc, episkop lukijan