Zagreb

SLUŽBENO: Gradonačelnik Banja Luke Slobodan Gavranović u posjetu Gradu Zagrebu

'Siguran sam da je ovo početak jedne dobre suradnje između naša dva grada.'

Piše: PolitikaPlus

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u uzvratni protokolarni posjet delegaciju Grada Banja Luke, na čelu s gradonačelnikom Slobodanom Gavranovićem.


Uz zahvalu gradonačelniku na prvom službenom prijemu banjalučke delegacije, gradonačelnik Gavranović istaknuo je: Siguran sam da je ovo početak jedne dobre suradnje između naša dva grada, a da tako i bude, danas smo dogovorili i konkretne mjere te zadužili operativne timove koji će u najkraćem roku, najkasnije do polovine svibnja, napraviti nacrte suradnje naših lokalnih zajednica. To je prije svega, suradnja na području kulture i društvenih djelatnosti, dok se drugi dio odnosi na razmjenu iskustava u djelokrugu privrede, javno-komunalne usluge i ekonomskog razvoja, kao i strateškog planiranja.


Mislim da će ova dva sporazuma koje je kolega Gavranović spomenuo u konačnici dovesti i do sporazuma između naša dva grada, jer u ovim novim vremenima na nama je da demonstriramo zajedničku odgovornost za bolji život naših građana, naglasio je gradonačelnik Bandić. Također, zagrebački gradonačelnik je ovom prilikom zahvalio svom banjalučkom kolegi na obećanoj i realiziranoj pomoći prigodom više nego uspješnog posjeta Banja Luci početkom prošlog prosinca: programskim sredstvima za Hrvatski katolički centar, dovođenju struje i rasvjete na banjalučku katedralu, kao i na pomoći u pronalasku adekvatnog prostora za hrvatske povratnike u Banja Luku.


Sastanku u gradskoj palači Dverce, uz gradonačelnika, prisustvovali su: zamjenice Sandra Švaljek i Vesna Kusin, pročelnice Ureda za gospodarstvo i Ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Mirka Jozić i Jadranka Veselić – Bruvo, pročelnici Ureda za financije i Ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Slavko Kojić i Dinko Bilić te gradonačelnikovi savjetnici Stipo Zeba i Harun Omerbašić. Delegaciju Grada Banja Luke, uz gradonačelnika Gavranovića, činili su šefica kabineta Ljilja Dabić, načelnik Odjela za komunalne i stambene poslove i poslove prometa te savjetnice gradonačelnika Nevena Predojević i Ljiljana Radovanović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb, slobodan gavranović, banja luka