A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kazaliste-maske-010.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dodijeljene su nagrade 16. susreta kazališta za djecu i mlade | Politika+
Kultura

KAZALIŠTE: Dodijeljene su nagrade 16. susreta kazališta za djecu i mlade

Predstava "I u šumi toga ima" dramskog studija karlovačkoga Gradskog kazališta "Zorin dom", redateljice Sanje Hrnjak, proglašena je najboljom predstavom u cjelini.

Piše: PolitikaPlus

Na upravo završenom Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade, koji se od 31. ožujka održavao u Bjelovaru, nagrada "Zvjezdana Ladika" za najkvalitetniji dramsko-pedagoški rad dodijeljena je dramskoj pedagoginji i redateljici Dolores Kolumbić za predstavu "Hvarkinje".

Predstava "I u šumi toga ima" dramskog studija karlovačkoga Gradskog kazališta "Zorin dom", redateljice Sanje Hrnjak, proglašena je najboljom predstavom u cjelini.

Kako se navodi u obrazloženju, 'Hvarkinje' Dramskog studija mladih Hvar, Studentske grupe čakavske scene iz više su razloga bile poseban kazališni doživljaj. "Iznimno težak zadatak pretvaranja poezije u dramsku strukturu tu se događa neobično lako, ali upravo ta lakoća i nježnost izvedbe svjedoči o posvećenome i dugotrajnom procesu koji je prethodio samoj predstavi, ističe se u obrazloženju.

Predstava "I u šumi toga ima" u produkciji "Zorin doma" iz Karlovca nagrađena je zbog visoke estetske i umjetničke razine. Predstava je, ističe se u obrazloženju, duhovita i zaigrana, izvođači dosljedni, angažirani, prisutni i disciplinirani.

Na Susretu održanom u organizaciji Hrvatskog centra ASSITEJ i grada Bjelovara izvedeno je 11 predstava dramskih studija iz Zagreba, Pule, Karlovca, Velike Gorice, Čakovca, Varaždina, Zadra, Hvara, Osijeka i Virovitice. Susret je pratilo prosudbeno povjerenstvo u kojem su bili glumica Barabara Rocco, dramaturginja Jelena Kovačić i redateljica Iva Srnec.

Dvadesetak članova dramskih studija sudjelovalo je na dvodnevnoj radionici "Moć scenskog govora i afektivna snaga rečenice" pod vodstvom redateljice i profesorice fonetike Marine Petković-Liker.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kazalište