Zagreb

GRADONAČELNIK: Milan Bandić: Na poskupljenje vode možemo samo indirektno utjecati

Na pitanje kako komentira što su u Zagrebačkom holdingu rekli da je voda u Zagrebu poskupila i da će se povećati računi, a on (Bandić) je rekao da neće.

Piše: PolitikaPlus

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je danas da na 1,5 kunu po kubiku koliko je resorno ministarstvo poskupilo vodu, Grad Zagreb ne može direktno utjecati, ali može indirektno da onim najugroženijim kategorijama sugrađana subvencionira tu 1,5 kunu što će i učiniti za one koji ne budu mogli plaćati.

Na pitanje kako komentira što su u Zagrebačkom holdingu rekli da je voda u Zagrebu poskupila i da će se povećati računi, a on (Bandić) je rekao da neće, Bandić je odgovorio da prošle godine nisu podignuli niti jednu cijenu, prezeli su odgovornost negdje 1. lipnja, a ove godine neće biti poskupljenja ni jedne cijene, to on može jamčiti.

"Ove godine neće biti poskupljenja ni jedne cijene. To vama ja mogu jamčiti. Ne znam što su vam rekli u Holdingu. Ja sam još uvijek gradonačelnik. Znači, prošle godine nismo a ni ove nećemo dizati cijenu", poručio je Bandić.

Rekao je da 1,5 kuna po kubiku koje je resorno ministarstvo poskupilo, Grad Zagreb na to ne može direktno utjecati ali može indirektno da onim najugroženijim kategorijama naših sugrađana subvencionira tu 1,5 kunu i to će i učiniti za one koji ne budu mogli plaćati. Bandić je rekao da toliko može reći za sada.

Za nove jeftinije cijene parkinga koje su od danas na snazi, Bandić je rekao da se njihova primjena odvija u redu te da, koliko zna, nema nekih problema.

Upitan je li točno da će od 1. svibnja cijeli Zagreb biti pod naplatnom zonom, te da mnogi to kritiziraju, Bandić je odgovorio da je sada spin da se ne govori o tome da su 25 do 50 posto snizili cijene parkiranja, nego o tome što će biti kada bude cijeli Zagreb zona.

"Nećemo ništa raditi preko koljena. Suglasje struke i građana će nam biti imperativ da proširimo ili ne proširimo na četvrtu i petu zonu. Nismo nikada uvodili nigdje parkiranje u gradu da nije bilo suglasja građana - to neće biti ni ubuduće", rekao je.

"Nije cilj Zagrebparkinga kažnjavanje, sankcioniranje, a još manje ekstra profit. Prije svega da napravimo reda u prometu u mirovanju i da Zagrebparking sam sebe financira", rekao je Bandić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZAGREBAČKI HOLDING, POSKUPLJENJE VODE, VODA, Milan Bandić