A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kazaliste-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Opera 'Ero s onoga svijeta' ponovno na daskama osječkog HNK-a | Politika+
Kultura

KAZALIŠTE: Opera 'Ero s onoga svijeta' ponovno na daskama osječkog HNK-a

Komična opera u tri čina premijerno će biti izvedena u petak, 4. travnja.

Piše: PolitikaPlus

Jedna od najpoznatijih i najizvođenijih hrvatskih opera, "Ero s onoga svijeta" Jakova Gotovca, premijerno će nakon osam godina ponovno biti izvedena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare v.d. ravnatelja kazališta Miroslav Čabraja.

Komična opera u tri čina premijerno će biti izvedena u petak, 4. travnja pod dirigentskom palicom Filipa Pavišića, a izvodi se prema redateljskoj postavi Petra Šarčevića u realizaciji Zorana Juranića, rekao je Čabraja.

U Osijeku je "Ero s onoga svijeta" prvi put izveden 1940. godine, a zadnja je premijera bila 2006. godine, podsjetio je Čabraja. Istaknuo je da je riječ o operi koja zbog svoje svevremenosti uvijek plijeni pozornost publike, te da je puna dojmljivih arija, dueta i zborskih dijelova.

U naslovnim ulogama nastupit će Miljenko Đuran, Sanja Toth i Irena Parlov, a sudjelovat će i plesna skupina osječkog HNK-a. Kostimografkinja je Ljubica Wagner, a scenografiju je po skicama Ivana Rabuzina realizirao Miljenko Sekulić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

OPERA, Ero s onoga svijeta, HNK OSIJEK