Zagreb

GRADONAČELNIK: Milan Bandić: Gradski proračun nije oštećen zbog 'slučaja Ljutić'

Ljutić nije konzumirao nijednu plaću s povećanim koeficijentom, poručio je zagrebački gradonačelnik.

Piše: PolitikaPlus

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas da gradski proračun nije oštećen time što je zamjenik šefa njegova kabineta Robert Ljutić plagiranjem diplome Visoke policijske škole sebi osigurao visoku stručnu spremu, jer Ljutić nije konzumirao nijednu plaću s povećanim koeficijentom.

Ljutić, koji je zaposlen u Uredu zagrebačkog gradonačelnika na mjestu više stručne spreme, "niti jedan dan u Gradskoj upravi nije konzumirao visoku stručnu spremu i nikakva sredstva nisu isplaćena", ustvrdio je Bandić odgovarajući na novinarski upit na koje je radno mjesto Ljutić premješten i tko će odgovarati za štetu u gradskom proračunu.

"Ljutić je trebao 1. travnja natječajem konzumirati veći koeficijent i sredstva. Kada smo raspisali natječaj i Ljutića mislili premjestiti na drugo mjesto s većim koeficijentom, uputili smo dopis Visokoj policijskoj školi i dobili odgovor da sve 'štima'", kazao je Bandić.

U Narodnim novinama prije nekoliko dana je objavljena odluka o poništenju desetak diploma Visoke policijske škole, među njima i Ljutićeve, jer je utvrđeno da su ti diplomski radovi bili plagirani.

U povodu oduzimanja stručnog naziva diplomirani kriminalist Robertu Ljutiću, zaposlenom u Uredu zagrebačkog gradonačelnika, iz Gradske uprave su izvijestili da poslodavac nema zakonsku obvezu otkaza službeniku, pa će Ljutić biti premješten na odgovarajuće radno mjesto sukladno nespornoj, stečenoj kvalifikaciji više stručne spreme.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, plagijat, diploma, robert ljutić