A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/knjige-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

DHK: Ove godine zbog financija bez nagrada Judita, Davidias i Slavić | Politika+
Kultura

POTEŠKOĆE: DHK: Ove godine zbog financija bez nagrada Judita, Davidias i Slavić

DHK ne raspolaže vlastitim sredstvima za tu namjenu..

Piše: PolitikaPlus

Društvo hrvatskih književnika (DHK) objavilo je danas da zbog financijskih teškoća ove godine u tijeku Marulićevih dana i Dana hrvatske knjige neće objaviti dobitnike nagrada Judita, Davidias i Slavić.

Potvrdio je to Hini predsjednik DHK-a Božidar Petrač rekavši da dobitnici nagrada neće biti proglašeni zbog financijskih poteškoća.

DHK u današnjoj izjavi navodi kako je pokrovitelj nagrada Ministarstvo kulture Republike Hrvatske te podsjeća da ove godine Ministarstvo nije ni objavilo natječaj kojim bi se osiguralo financiranje nagrada, a DHK ne raspolaže vlastitim sredstvima za tu namjenu.

Događa se, kako ističe DHK, prvi put nakon 22. travnja 1997. otkako se obilježava Dan hrvatske knjige, da se u okviru Marulićevih dana neće dodijeliti spomenute nagrade.

DHK ne snosi nikakvu krivnju ili odgovornost zbog takvih postupanja Ministarstva kulture, jer je natječaj raspisan na vrijeme i Povjerenstvo za nagrade obavilo je svoj posao, stoji u Izjavi.

DHK napominje kako bi u dogovoru sa splitskim Književnim krugom nagrade trebale biti dodijeljene u tijeku dana Knjige Mediterana, raspiše li Ministarstvo kulture do tada natječaj i objavi rezultate te omogući ne samo DHK-u nego i svim drugim kulturnim institucijama i udrugama da mogu obavljati svoje predviđene kulturne programske aktivnosti.

DHK je 2. siječnja 2014. raspisalo natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige: Juditu - za najbolju knjigu ili studiju o hrvatskoj književnoj baštini u 2013. godini, Davidias - za najbolji prijevod djela iz hrvatske književne baštine na strane jezike ili najbolju knjigu odnosno studiju inozemnog kroatista o hrvatskoj književnoj baštini u 2013. godini i Slavić - za najbolji autorski knjigom objavljeni prvijenac u 2013. godini.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Društvo hrvatskih književnika, NAGRADA