Hrvatska

NARODNE NOVINE: Poništeno 11 diploma Više policijske škole - i ona glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića

Danas je naime, u Narodnim novinama objavljen popis poništenih diploma Visoke policijske škole.

Piše: PolitikaPlus

Diplomski rad glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića izdan 10. lipnja 2011. - i službeno je poništen. Odluka o tome objavljena je u Narodnim novinama. Brkić je, dakle, na temelju prepisanog rada 2011. diplomirao na Visokoj policijskoj školi, što mu je omogućilo visoke funkcije u policiji, javlja HRT.

 

Danas je naime, u Narodnim novinama objavljen popis poništenih diploma Visoke policijske škole. Uz diplomu Milijana Brkića, poništeno je njih još 10.

 

Brkić je, kada se afera pojavila u medijima, optužbe oko plagiranju okarakterizrirao kao podmetanja političkih protivnika. Spreman je ponovno braniti diplomski rad. Kazao je kako kao dragovoljac Domovinskog rata 'nije imao vremena završavati fakultet za razliku od nekih', te dodao kako je bio jedan od tri najbolja polaznika Policijske akademije u generaciji.

 

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko medijske napise o Brkiću tada je nazvao 'stampedom režimskih novina na HDZ'. Na pitanje novinara odgovorio je protupitanjem: Jeste li vi, kad ste radili svoj diplomski rad, kompilirali ili ste ga izmišljali iz glave? Kompilirali s mentorom'.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DIPLOMA, MILIJAN BRKIĆ, VIŠA POLICIJSKA ŠKOLA