A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kava-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Novi hit u Velikoj Britaniji: Čavrljanje o smrti uz - espresso | Politika+
Scena

SKUPOVI: Novi hit u Velikoj Britaniji: Čavrljanje o smrti uz - espresso

Ideja se pokazala uspješnom i interes je rastao za okupljanja koja obično traju oko sat vremena i održavaju se u privatnim kućama, kafićima, grobljima.

Piše: PolitikaPlus

Možda čavrljanje o smrti uz šalicu espressa ili čaja neće biti svačiji izbor ali u Britaniji dovoljno je zainteresiranih da se redovito napune skupovi koji se organiziraju od 2011., piše u subotu britanski list Guardian.

Idejni začetnik Jon Underwood smatrao je da je zapadno društvo predugo vremena prepuštalo razgovore o smrti liječnicima, sestrama, svećenicima i pogrebnicima i da su ljudi zbog toga izgubili kontrolu nad jednim od najvažnijih događaja s kojima se suočavaju.

Svoju ideju prvo je nudio raznim kafićima u istočnom dijelu Londona no nije naišao na plodno tlo, pa je prvi "kafić smrti" otvorio u vlastitoj kući u Hackneyu a vodila ga je njegova majka Sue Barsky Reid, psihoterapeutkinja.

Ideja se pokazala uspješnom i interes je rastao za okupljanja koja obično traju oko sat vremena i održavaju se u privatnim kućama, kafićima, grobljima.

Jon i Sue u međuvremenu su napisali i vodič za održavanje "kafića smrti".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

smrt, kava, velika britanija, razgovor