Svijet

TUMAČENJE : Vladimir Putin: Odluka krimskog parlamenta u skladu s međunarodnim pravom

Ruski je predsjednik također svojim sugovornicima skrenuo pozornost na to da aktualne vlasti u Kijevu ne poduzimaju ništa kako bi ograničile nekontrolirano ponašanje ultranacionalista i radikalnih snaga.

Piše: PolitikaPlus

Ruski predsjednik Vladimir Putim izjavio je u nedjelju u razgovorima s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i britanskim premijerom Davidom Cameronom da su potezi vlasti na Krimu u skladu s međunarodnim pravom.

 

Proruski parlament na Krimu, ukrajinskom poluotoku u Crnome moru s većinskim ruskim stanovništvom, odlučio je o pripojenju poluotoka Rusiji i najavio za 16. referendum o tome pitanju.

 

"Vladimir Vladimirovič Putin posebno je naglasio da su potezi što su ih poduzele legitimne krimske vlasti utemeljeni na međunarodnom pravu i usmjereni na jamstvo legitimnih interesa stanovništa poluotoka", priopćio je Kremlj nakon Putinova razgovora s Merkel i Cameronom.

 

"Ruski je predsjednik također svojim sugovornicima skrenuo pozornost na to da aktualne vlasti u Kijevu ne poduzimaju ništa kako bi ograničile nekontrolirano ponašanje ultranacionalista i radikalnih snaga u glavnom gradu i u pojedinim regijama", navodi se u priopćenju ureda ruskog predsjednika.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

njemačka, krim, ukrajina, rusija, velika britanija