A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kazaliste-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Najavljena premijera 'Baruna penjača' riječke Talijanske drame | Politika+
Kultura

HNK RIJEKA: Najavljena premijera 'Baruna penjača' riječke Talijanske drame

Redateljica predstave Paola Galassi i njezin pomoćnik Oscar Genovese autori su dramske prilagodbe Calvinova romana, a izabrali su i glazbu za predstavu.

Piše: PolitikaPlus

Predstava za djecu i odrasle "Il barone rampante" (Barun penjač) po romanu Itala Calvina premijerno će se odigrati u produkciji Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci u petak, 21. veljače, najavljeno je danas na konferenciji za novinstvo.

Redateljica predstave Paola Galassi i njezin pomoćnik Oscar Genovese autori su dramske prilagodbe Calvinova romana, a izabrali su i glazbu za predstavu.

Galassi je diplomirala na Akademiji dramske umjetnosti u Piccolo teatro iz Milana, a režirala je brojne kazališne predstave i televizijske serije. Nekoliko je godina ravnateljica kazališne škole pri Teatro stabile talijanske regije Marke te predaje komunikaciju i javni govor na Katoličkom sveučilištu Svetoga srca u Milanu.

Genovese je glumac, redatelj, dramski i televizijski pisac.

U predstavi je, kao i u romanu, riječ o dječaku koji se popne na stablo te se odbija spustiti na tlo, putujući danima sa stabla na stablo, izražavajući time bunt i različitost od ostalih.

Galassi je kazala da je tekstu poput Calvinova, zbog njegova značenja, relativno teško pristupiti, a autorski tim riječke predstave se odlučio na pristup potpune iskrenosti. Dio izvornog teksta morao se izostaviti iz predstave zbog iznimnog bogatstva događaja i likova u Calvinovu romanu, kazala je.

Autorica scenografije i kostima je Rosaria Ricci, a glume Andrea Tich u naslovnoj ulozi te, uz njega, Mirko Soldano, Alida Delcaro, Giuseppe Nicodemo, Elena Brumini i drugi glumci riječke Talijanske drame.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hnk rijeka, Barun penjač, predstava