A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kina-peking-zagadjenje-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

KRITIČNO: Zbog zagađenja Peking ''jedva pogodan za život'' | Politika+
Zdravlje

KINA: KRITIČNO: Zbog zagađenja Peking ''jedva pogodan za život''

U Pekingu će se ove godine zatvoriti 300 tvornica koje zagađuju.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Zbog teškog zagađenja glavni kineski grad "jedva je pogodan za život", objavili su državni mediji koje prenose da se u Pekingu najmanje jednom tjedno zabilježi kritična razina zagađenja, a značajno zagađenje zabilježeno je prošle godine čak 189 dana.

Druga najveća svjetska ekonomija ulaže napore u smanjenje kritičnih razina smoga u zemlji izazvanih desetljećima ubrzanog razvoja zemlje. Smog u nekim kineskim gradovima paralizirao je život, zatvorio škole i zračne luke.


Zagađenje je sve veći razlog za zabrinutost kineskih vođa opsjetnutih stabilnošću zemlje koje pokušavaju umiriti potencijalne prosvjede sve utjecajnijih stanovnika koji se okreću protiv razvoja zemlje pod svaku cijenu.

U Pekingu će se ove godine zatvoriti 300 tvornica koje zagađuju.

Prema izvješću pekinških i šangajskih znanstvenika Peking je na 2. mjestu popisa 40 najzagađenijih gradova u svijetu, prenijeli su mediji u četvrtak.

Kineske vlasti objavile su u srijedu da će uspostaviti fond od 1,65 milijardi dolara kako bi se borile sa zagađenjem, a sveukupno dugoročno planiraju na borbu protiv zagađenja potrošiti gotovo 500 miljiardi dolara.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KINA, PEKING, ZAGAĐENJE