Scena

ZANIMLJIVA PRIČA: I to je moguće: Mafijaš završio pravo u zatvoru i podučavat će odvjetnike

'Marcello Dall'Anna u potpunosti se izmijenio otkad je bio šef apulijske mafije (Sacra Corona Unita).'

Piše: PolitikaPlus

Talijanski mafijaš osuđen na doživotni zatvor zbog ubojstava, koji je u zatvoru stekao diplomu pravnih znanosti, uskoro će iz svoje ćelije na Sardiniji gdje izdržava kaznu, održavati tečajeve odvjetnicima, rekla je jedna od njegovih prijateljica i kolegica.

"Marcello Dall'Anna u potpunosti se izmijenio otkad je bio šef apulijske mafije (Sacra Corona Unita)", rekla je odvjetnica Monica Murru, koja mu je pomogla da završi studij prava u zatvoru. "U potpunosti se distancirao od svoje prošlosti", rekla je odvjetnica.

Dell'Anna (46) je osuđen na doživotni zatvor kad je imao 23 godine, jer je naredio više ubojstava. Trenutačno kaznu izdržava u zatvoru Nuoro na Sardiniji. Predavanja, koja će u Nuoru pohađati dvadeset odvjetnika zbog ograničenog broja mjesta u zatvorskoj prostoriji, počet će 24. siječnja i završiti 21. ožujka.

Dall'Anna, koji se smatra opasnim zatvorenikom dobio je diplomu pravnih znanosti, nakon što je u zatvoru pohađao predavanja te položio sve potrebne ispite. Tijekom pohađanja predavanja i polaganja ispita iz zatvora je izašao jedanput na 14 sati u svibnju 2012. kada mu je dopušteno da na Sveučilištu u Pisi obrani diplomski rad koji se bavi pravima zatvorenika. Otad objavljuje članke u pravničkim glasilima, a za predavanja koja će održati odvjetnicima bit će plaćen.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ODVJETNIK, ZATVOR, MAFIJAŠ, MAFIJA