A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/ciro-blazevic-jahta-001.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Miroslav Ćiro Blažević ipak ne preuzima drugoligaša Solin | Politika+
Sport

NOGOMET : Miroslav Ćiro Blažević ipak ne preuzima drugoligaša Solin

Nakon prvog dijela sezone nogometaši Solina za uzimaju pretposljednje, 11. mjesto na ljestvici Druge HNL i prijeti im opasnost ispadanja u niži rang natjecanja.

Piše: PolitikaPlus

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević (78) je izjavio kako neće preuzeti dužnost trenera drugoligaša Solina, a kao glavi razlog naveo je nedostatak uvjeta tog kluba za pripreme igrača.

 

"Nažalost mi se razilazimo i nije mi lako to reći jer sam došao s velikim entuzijazmom da se napravi nešto što nalaže tradicija ovog kluba, a to je da sačuva svoj status drugoligaša. Ja im od srca želim da to naprave i bez mene", rekao je Blažević novinarima u Solinu nakon sastanka s vodstvom kluba i gradonačelnikom Blaženkom Bobanom.

 

Nakon prvog dijela sezone nogometaši Solina zauzimaju pretposljednje, 11. mjesto na ljestvici Druge HNL i prijeti im opasnost ispadanja u niži rang natjecanja.

 

Blažević je kao glavnu prepreku nepreuzimanja Solina naveo nedostatak uvjeta za treninge.

 

"Činjenica je da nogometni klub Solin nema mogućnosti za realizaciju priprema koji u suvremenim uvjetima zahtijevaju kamp u kojem bi se kontrolirao odmor i ishrana igrača", kazao je Blažević dodavši kako igrači Solina treniraju na jedinom terenu kojeg imaju, te ga oštećuju za odigravanje utakmice.

 

Među preprekama za preuzimanje Solina Blažević je spomenuo i odlazak nekoliko igrača iz kluba pa je i igrački kadar osiromašen, a nema se mogućnosti da ga se pojača.

 

"Odlazim iz Solina s dojmom drugačijim od onih na koje sam naučio, jer nogometni svijet nije osobito čestit, ali ljudi u Solinu su iznimno čestiti i razumni i shvatili su moje razloge", poručio je Ćiro Blažević.

 

Predsjednik NK Solin Joško Delale je rekao kako će klub pokrenuti aktivnosti za poboljšavanje uvjeta djelovanja kluba i nadogradnje infrastrukture stadiona.

 

"Na sastanku s Blaževićem uopće nismo razgovarali o financijama jer njemu to nije bila primarna stvar", rekao je Delale.

 

Odgovarajući na pitanja novinara Ćiro Blažević je ponovio kako hrvatska reprezentacija na otvaranju Svjetskog prvenstva može pobijediti domaćina Brazil.

 

"Za prvu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva kao da nas je Bog privilegirao i dao nam mogućnost za afirmaciju domovine jer će nas cijeli svijet biti u prilici upoznati i mislim da će naši nogometaši biti svjes

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nogomet, solin, trener, ćiro blažević