Scena

HVALEVRIJEDNO: Francuska: Skromni bivši frizer mještanima ostavio 2,5 milijuna eura

'Raymond Bru bio je frizer u mirovini, a za života je uživao u burzovnom mešetarenju.'

Piše: PolitikaPlus

Mjesto u francuskoj Normandiji u kojemu živi 850 stanovnika naslijedilo je 2,5 milijuna eura u dionicama i imovini od bivšega frizera koji se obogatio na burzi, a živio je vrlo skromno u Parizu.

"Raymond Bru bio je frizer u mirovini, a za života je uživao u burzovnom mešetarenju. Živio je vrlo skromno u Parizu u stanu od 20 m2 na V. katu u zgradi bez lifta", ispričala je novinarima gradonačelnica sjeverozapadnog normandijskog mjesta Saint-Germain-de-la-Coudre, u kojemu se Bru rodio i gdje je odrastao.

Bru je svojim sumještanima ostavio 2,15 milijuna eura od prodaje dionica i životnog osiguranja, što je tri puta više od godišnjeg proračuna općine. Za sobom je ostavio i dvije kuće u istoj regiji te stančić u Parizu gdje je umro u 93. godini. Njegova imovina u nekretninama procijenjena je na oko 400.000 eura.

Raymond Bru bio je poznat u mjestu i svaka dva mjeseca posjećivao je brata Claudea koji je ondje ostao živjeti. Braća su bili samci i nisu imali potomaka. Jedina Bruova želja bila je da njegove kuće u Normandiji ostanu u vlasništvu mjesta idućih 100 godina. U znak zahvalnosti mještani će trg ili ulicu u Saint-Germain-de-la-Coudreu nazvati po braći Bru te novcem namjeravaju obnoviti školu, otvoriti liječničku ambulantu, otvoriti prostore za zajednička druženja te iznajmiti dvije kuće braće Bru.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

imovina, normandija, Raymond Bru, francuska