Zagreb

ZAGREB : U pogon puštena punionica prirodnog plina za autobuse ZET-a

Ovdje će se puniti 60 autobusa podružnice Zagrebački električni tramvaj,

Piše: PolitikaPlus

Na punionicu stlačenog prirodnog plina, koju danas puštamo u pogon, čekali smo pet godina. Ovdje će se puniti 60 autobusa podružnice Zagrebački električni tramvaj, koje smo kupili zbog očuvanja okoliša i ekonomske isplativosti, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić u krugu ZET-ove remize u Podsusedu.

- Ovaj standard trebamo održavati, pa i poboljšavati, jer to naši sugrađani zaslužuju, a sljedeći su nam zadaci otvorenje punionice plina na remizi u Dubravi i kupnja dodatnih autobusa na stlačeni prirodni plin, istaknuo je gradonačelnik, uz zahvalu svima koji su doprinijeli da se ovaj projekt ostvari. 

Autobusi su se do sada punili u krugu Gradske plinare na Radničkoj cesti, ali kapaciteti i tehnologija te punionice nisu bili dostatni. Naime, za punjenje jednog rezervoara bilo je potrebno do 50 minuta, a u novoj plinskoj stanici potrebno je 5 – 10 minuta.

 

Projekt su Grad i ZET započeli prije pet godina, ali se zbog brojnih nepredviđenih okolnosti i odustajanja tvrtke INA, koja je bila sudionik, ostvario tek danas.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

punionica plina, ZAGREB, MILAN BANDIĆ