A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/croatia-airlines-221.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

I američki FCC razmišlja o ukidanju zabrane mobilnih telefona u avionima | Politika+
IT

NOVO VRIJEME: I američki FCC razmišlja o ukidanju zabrane mobilnih telefona u avionima

No, mnogi smatraju da bi zabrana trebala ostati, jer ne žele slušati tuđe razgovore i u avionu.

Piše: PolitikaPlus

Američka agencija za telekomunikacije poduzela je prvi korak prema ukidanju zabrane korištenja mobilnih telefona tijekom letova, piše BBC.

"Kada razlog za pravilo ne postoji, pravilo također ne bi trebalo postojati"

Savezno povjerenstvo za telekomunikacije (FCC) izglasalo je u četvrtak s tri glasa "za" i dva "protiv" pokretanje javnih konzultacija o tom pitanju.

"Treba priznati da postoji nova tehnologija", rekao je šef FCC-a Thomas Wheeler, "Ništa se neće već sutra promijeniti na vašem letu. Tražimo komentare o tom prijedlogu."

Wheeler je kazao da je on osobno protiv poziva u avionima, jer je "zadnja osoba" koja bi voljela slušati tuđe razgovore. Međutim, ukinuti zabranu bilo bi odgovorno jer "kada razlog za pravilo ne postoji, pravilo također ne bi trebalo postojati", rekao je prije glasovanja.

Njegovo je mišljenje da bi u konačnici odluku trebalo prepustiti zrakoplovnim kompanijama.

Odvojeno od toga državni tajnik u Ministarstvu prometa Anthony Foxx u četvrtak je rekao da ministrstvo prometa razmišlja o vlastitoj zabrani.

"Kroz posljednjih nekoliko tjedana, čuli smo strahove zrakoplovnih kompanija, putnika, domaćica zrakoplova, članova Kongresa i drugih koji su svi zabrinuti zbog ideje da bi se putnicima dopustili razgovori - a i mene to brine".

Nedavno istraživanje javnog mišljenja pokazalo je da se 59 posto Amerikanca koji su u posljednjih godinu dana letjeli barem jednom protivi razgovorima iz aviona. Među onima koji su letjeli više od četiri puta u posljednjih godinu dana, 78 posto je protiv korištenja mobitela.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

fcc, mobiteli u avionu, mobiteli