A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/TEHNO%20I%20ZNANOST/olimpijada%20mladih.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hrvatski srednjoškolci osvojili dvije brončane medalje na prirodoslovnoj olimpijadi | Politika+
Znanost

NOVI USPJEH : Hrvatski srednjoškolci osvojili dvije brončane medalje na prirodoslovnoj olimpijadi

Međunarodna prirodoslovna olimpijada mladih međunarodno je natjecanje učenika do 15 godina u znanju iz prirodoslovnih predmeta.

Piše: PolitikaPlus

Novi uspjeh hrvatskih učenika. Na upravo završenoj 10. međunarodnoj prirodoslovnoj olimpijadi mladih koja se održavala u gradu Pune, Indija, učenici Bruno Iljazović i Timon Spiegl osvojili su brončane medalje dok su ostali učenici iz šesteročlane ekipe pokazali vrlo dobro znanje iz fizike, kemije i biologije.

 

Međunarodna prirodoslovna olimpijada mladih međunarodno je natjecanje učenika do 15 godina u znanju iz prirodoslovnih predmeta. Na ovogodišnjoj olimpijadi sudjelovalo je 220 učenika iz 39 zemlja širom svijeta.  Samo natjecanje se odvijalo tijekom tri dana s po danom odmora između. učenici su prvo rješavali test s trideset  zadataka s višestrukim izborom, drugi dan pet teorijskih zadataka i na kraju treći dan tri eksperimentalna zadataka.

 

Temeljem rezultata postignutih na ovogodišnjem Državnom natjecanju iz fizike (u skupini za osnovne škole) te dodatnom testiranju učenika u hrvatsku ekipu su pozvani

 

1. Filip Bacinger, OŠ Nedelišće, (sada Gimnazija Josipa Slavenskog, Čakovec),  

 

2. Rino Čala,OŠ Skalice, Split (sada III. gimnazija, Split)

 

3. Bruno Iljazović, OŠ Tituša Brezovačkog, Zagreb (sada  XV. gimnazija, Zagreb)

 

4. Josip Kelava,VI. osnovna škola, Varaždin (sada Prva gimnazija, Varaždin)

 

5. Lucija Relić, OŠ I. Brlić Mažuranić, Virovitica (sada Gimnazija P. Preradovića, Virovitica)

 

6. Timon Spiegl, OŠ Ljudevit Gaj, Krapina (sada Srednja škola Krapina)

Izbor hrvatske ekipe i njihovo sudjelovanje na olimpijadi organiziralo je Hrvatsko fizikalno društvo uz financijsku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

srednja škola, natjecanje