A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/fifa-nogomet-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Fifa plaća Brazilu 2,5 milijuna dolara zbog zagađenja životne sredine | Politika+
Sport

NAKNADA: Fifa plaća Brazilu 2,5 milijuna dolara zbog zagađenja životne sredine

"Brazilu smo ponudili novčanu kompenzaciju. Moramo brinuti o našem okolišu," kazao je predsjednik Fifina sektora za društvenu odgovornost Federico Addiechi.

Piše: PolitikaPlus

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) platit će Brazilu 2,5 milijuna dolara zbog zagađenja životne sredine zbog brojnih zrakoplovnih letova tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva.

Kako je navela Američka agencija za zaštitu životne sredine tijekom World Cupa u zrak će biti ispušteno dva milijuna tona ugljičnog dioksida što je jednako količini koju godišnje proizvede 560.000 automobila. FIFA će pomoći Brazilu i financirajući projekte sađenja drveća.

"Brazilu smo ponudili novčanu kompenzaciju. Moramo brinuti o našem okolišu," kazao je predsjednik Fifina sektora za društvenu odgovornost Federico Addiechi.

Zanimljivo, Sjedinjene Američke Države i još 15 zemalja nedavno su se oglasili protiv europskog poreza na CO2 koji ispuštaju aviokompanije, plašeći se da taj novac neće ići u fond za zaštitu okoliša već će se trošiti za rješavanje europske dužničke krize. Pravni postupak protiv uvođenja poreza na emisije CO2 najavile su i vodeće kineske aviokompanije. Porez na CO2 uveden je u EU i stupio je na snagu 1. siječnja 2012. godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagađenje, brazil, fifa