A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/draza-mihailovic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

'Hrvatska šuti, a beogradski sud rehabilitira Dražu Mihailovića' | Politika+
Crna kronika

PORUKA: 'Hrvatska šuti, a beogradski sud rehabilitira Dražu Mihailovića'

'Treba napomenuti kako su upravo ideološki baštinici Draže Mihailovića i njegova pokreta aktivno sudjelovali od 1990. – 1995., u vojnoj agresiji na Republiku Hrvatsku.'

Piše: PolitikaPlus

Udruga dr. Ante Starčević – Tovarnik poslala je priopćenje koje potpisuje predsjednik Udruge Antun Ivanković. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

 

Točno na katolički Badnjak, 24. prosinca, u Srbiji će se nastaviti proces rehabilitacije Draže Mihailovića, četničkog vođe u 2. svjetskom ratu, kojega je u ljeto 1946. Titova vlast osudila kao ratnog zločinca i strijeljala.

Rehabilitaciju četničkog pokreta podržavaju Pravoslavna crkva i vodeći političari kao što su predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, četnički vojvoda koji se do danas nije odrekao te svoje titule i zamjenik premijera Aleksandar Vučić, dok su na drugoj strani predstavnici partizanskih udruženja i dio lijevo-liberalne javnosti, koji tvrde kako se radi o povijesnom revizionizmu i pokušaju aboliranja četničke suradnje s nacistima.

Udruga dr. Ante Starčević želi upoznati hrvatsku javnost da je četničkome ideologu i vođi „đeneralu Draži Mihailoviću - Čiči“, podignut spomenik još davne 1992. godine u Vukovaru nakon okupacije i stravičnih ratnih zločina nad stanovnicima grada i okolnih sela, u to je vrijeme gradom u ulozi gradonačelnika upravljao saborski zastupnik i predsjednik SDSS-a dr. Vojislav Stanimirović.

Bio je to prvi spomenik podignut četničkom zločincu nakon njegova pogubljenja 1946. godine, te postavljen upravo u Vukovaru gdje je počinjen najveći ratni zločin u Domovinskom ratu, gdje se nakon pada grada 20. studenog 1991. godine orila pjesma: “Slobodane, šalji nam salate, bit će mesa klat ćemo Hrvate!“. Taj isti dan četnici s kokardama i vojnici tzv. JNA sa zvijezdama petokrakama na kapama, na Ovčari su od 17 sati pa do jedan sat poslije ponoći mučili i sustavno u egzekucijama ubijali više od dvije stotine ranjenika iz vukovarske bolnice. Preko pet tisuća branitelja i civila stradalo je u stravičnom razaranju grada Vukovara, a na tisuće ih je odvedeno u logore širom Srbije.

Treba napomenuti kako su upravo ideološki baštinici Draže Mihailovića i njegova pokreta aktivno sudjelovali od 1990. – 1995., u vojnoj agresiji na Republiku Hrvatsku i u tom barbarskom pohodu počinili veliki broj strašnih zločina nad Hrvatima i svim hrvatskim vrijednostima za vrijeme trajanja obranbenog i oslobodilačkog Domovinskog rata. Pod obilježima toga zločinca i njegova pokreta ubijani su Tovarnik, Lovas, Sotin, Vukovar, Osijek, Zadar, Pakrac, Karlovac, Dubrovnik, Škabrinja, i mnoga druga mjesta i gradovi u Republici Hrvatskoj.

O opasnoj političkoj tendenciji u Srbiji, kakvu suštinski predstavlja rehabilitacija đenerala Mihailovića, hrvatske vlasti šute. To je žalosno i zabrinjavajuća slika hrvatske službene politike popustljivosti prema Beogradu u kojem još uvijek nije sazrio stupanj odgovornosti za velikosrpsku politiku koja je nanijela tolikog zla ne samo Hrvatskoj i hrvatskom narodu nego i ostalim narodima na prostoru bivše Jugoslavije, pa u krajnjem slučaju i samom srpskom narodu koji još uvijek nije prošao kroz katarzu nakon ratova koje je Srbija izvela.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

srbija, draža mihailović, četnici, domovinski rat