Zagreb

AKCIJA: Mladi SDP-ovci na Trgu bana Jelačića Flash mobom pozvali građane da glasaju 'protiv'

'Jedna Hrvatska - jednaka prava'.

Piše: PolitikaPlus

Forum mladih SDP-a organizirao je danas Flash mob na Trgu bana Jelačića u Zagrebu povodom ustavotvornog referenduma o definiciji braka, te su svojim tijelima formirali riječ "protiv" pozivajući tako građane da izađu na referendum 1. prosinca i glasaju protiv, jer to znači i protiv diskriminacije, mržnje i netolerancije.

"Okupili smo se oko transparenta 'Jedna Hrvatska - jednaka prava' i svojim tijelima formirali smo znak protiv", izjavila je novinarima potpredsjednica Foruma mladih SDP-a Arijana Lekić Fridrih naglasivši kako je ideja cijele akcije mladih SDP-ovaca bila poziv mladima, ali i ljudima svih generacija da izađu na referendum i glasaju "protiv".

"Zviždanjem u podne smo htjeli poručiti kako je vrijeme da se probudimo i svi shvatimo da je ovo borba za ljudska prava", rekla je.

Podsjetila je da su žene izborile prava glasa prije manje od 100 godina i naglasila kako su u Forumu mladih SDP-a vrlo razočarani što se i danas vodi slična bitka, ali i izrazila sigurnost da će, jednog dana kad se bude pisala povijest, biti "na pravoj strani povijesti".

Iz Foruma mladih SDP-a Zagreb poručuju da stavkama kao što je definicija braka nije mjesto u Ustavu koji svim građanima jamči njihova prava i slobode, neovisno o njihovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama.

"Upravo zato želimo pozvati sve građane da u nedjelju izađu na referendum i glasaju protiv – protiv diskriminacije, mržnje i netolerancije", poručili su mladi SDP-ovci koji su se nakon jednominutnog zviždanja i malog performansa mirno razišli.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

referendum, forum mladih sdp-a, u ime obitelji