Zagreb

KRITIZIRA BANDIĆA: Tomislav Stojak: Prošla je Noć vještica, a u Zagrebu počinju Dani šatora

'Tko je i na temelju kojeg natječaja postavio šator na Trg bana Jelačića?'

Piše: PolitikaPlus

HNS-ov gradski zastupnik Tomislav Stojak, na pretprošloj sjednici zagrebačke Gradske skupštine, predložio je izmjenu Odluke o komunalnom redu kojom bi se onemogućilo postavljanje šatora na zagrebačke ulice i trgove bez ikakvih kriterija.

 

Prijedlog je odbijen, a na zadovoljstvo gradonačelnika i gradske uprave sve je ostalo po starom iako je na 6. sjednici Gradske skupštine donesen zaključak po kojem gradonačelnik treba predložiti izmjenu akata kojima će se detaljno regulirati pitanje postavljanja privremenih građevina u Zagrebu.

 

Stoga, Tomislav Stojak od gradonačelnika Milana Bandića i nadležnih gradskih ureda traži da ga kao gradskog zastupnika što žurnije izvijeste o sljedećem:

 

1.    Tko je i na temelju kojeg natječaja postavio šator na Trg bana Jelačića?;
2.    Tko je i na temelju kojeg natječaja dobio mogućnost obavljanja ugostiteljske djelatnosti u šatoru na Trgu bana Jelačića?;
3.    Što će se održavati u toj privremenoj građevini, kakav je plan i program aktivnosti, te do kada će šator biti postavljen na Trgu bana Jelačića?;
4.    Da li će za iduću sjednicu Gradske skupštine koja će se održati kroz 20-ak dana u studenome predložiti izmjenu akata kojima će se regulirati izgled privremenih građevina na središnjim gradskim trgovima, odnosno djelatnost koja se u njima smije obavljati te vrijeme na koje se smiju postavljati, a u skladu sa zaključkom Gradske skupštine sa 6. sjednice održane 26.9.2013. godine?

 

„Naš glavni trg, Trg bana Jelačića, ponovno je u svojoj „punoj raskoši“ okupiran velikim šatorom, pripremljenim za obilježavanje raznih prigodnih manifestacija, s rokom trajanja od jeseni do proljeća. Sada smo svjedoci da šator na Trgu bana Jelačića stoji prazan, bez ikakvog sadržaja, osim, naravno, ugostiteljskog čime čini nelojalnu konkurenciju ugostiteljima u centru Zagreba“, poručuje Tomislav Stojak naglasivši kako se nada odgovorima na postavljena pitanja u što skorijem vremenu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb, šator, milan bandić, hns, tomislav stojak, trg bana jelačića