Zagreb

PISMO: Anonimna osoba za sve u Holdingu optužila Bandića i Ljubičića - oni spremaju kaznenu prijavu

'Toj osobi, ili više njih, u interesu je obmanjivanje javnosti.'

Piše: PolitikaPlus/Večernji list

Iz uprave Zagrebačkog holdinga ovih dana izašao je osvrt na stanje u tvrtki u kojoj se za sve što je loše optužuje gradonačelnika Milana Bandića te bivšeg i sadašnjeg čelnika tvrtke, Slobodana Ljubičića, piše Večernji list.

 

- Jasno je da toj osobi, ili više njih, nije u interesu stabilizacija tvrtke nego obmanjivanje javnosti. Zbog toga razmišljamo i o podnošenju kaznene prijave - ističu u Holdingu.

 

Jasno je da toj osobi, ili više njih, nije u interesu stabilizacija tvrtke nego obmanjivanje javnosti. Zbog toga razmišljamo i o podnošenju kaznene prijave

Ipak, prema riječima sindikalista koji su, kako kažu, preuzeli obvezu da se javnost upozna s njegovim sadržajem, "povjerljive i točne informacije pisali su visokopozicionirani kadrovi koji ne žele pustiti da se nekad uspješna gradska tvrtka rasproda, a radnici i njihove obitelji ostanu bez posla".

U opsežnom pismu prozivaju se Ljubičić i drugi čovjek Holdinga Ivan Tolić da vode glavnu riječ u reformi Holdinga iako nisu ekonomisti te iza sebe imaju samo poslovne promašaje. Nije pošteđena ni nova pročelnica za gospodarstvo Mirka Jozić.

Ona je donedavno bila šefica financija Holdinga pa je prozivaju za trošenje novca na ručkove, visoke cijene mobitela te optužuju da je u sukobu interesa jer je njezin suprug suvlasnik zaštitarske tvrtke Bilić-Erić koja ima ugovore s Holdingom.

Jozić je kazala kako nije bila u sukobu interesa jer nije u upravi Holdinga ni njegovom Nadzornom odboru, a za trošenje novca pozvala da tko želi neka zatraži službeni ispis računa. Dio plana sadašnjeg vodstva protiv kojeg se autori pisma bune je i pretvaranje podružnica u samostalna trgovačka društva.

Članak u cijelostu pročitajte OVDJE.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

slobodan ljubičić, milan bandić, holding, zagreb