Zagreb

IZVJEŠĆE: ZET: Popodne su smanjene gužve prema gradskim grobljima

Do mjesta na kojima se putnici ukrcavaju na izvanredne linije autobusa ZET-a dolazi se bez čekanja i promet teče znatno brže.

Piše: PolitikaPlus

Broj putnika koji se autobusima ZET-a voze do zagrebačkih groblja poslijepodne je smanjen u odnosu na prijepodnevne, a autobusi i dalje polaze gotovo svake minute, izvijestili su iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET).

Do mjesta na kojima se putnici ukrcavaju na izvanredne linije autobusa ZET-a dolazi se bez čekanja i promet teče znatno brže.

Do podneva je ZET na izvanrednim linijama prevezao više od 60 tisuća putnika.

Na liniji s Kaptola prema Mirogoju i Krematoriju promet su usporavala vozila na područjima ograničenog prometa, zbog čega je povremeno, unatoč velikom broju autobusa, protočnost prometa bila smanjena.

U koordinaciji s resornim Gradskim uredom i policijom dionicu od Medveščaka do Gupčeve zvijezde autobus ZET-a je vozio Grškovićevom ulicom pa je protočnost bolja.

Kolona putnika je smanjena do Trga bana Josipa Jelačića i neprestano se kreće, a ranije danas se protezala čak do Frankopanske ulice.

Prijevoz ZET-ovim autobusima je besplatan na linijama Kaptol-Mirogoj, Kaptol-Krematorij, Kvaternikov trg-Srebrnjak te Dubrava-Miroševec i Dubec-Markovo Polje.

Kao i ranijih godina, u zonama groblja na snazi su uobičajena ograničenja prometa, tako da je pristup u te zone omogućen smo vozilima ZET-a, taxi vozilima, vozilima invalida i onima s posebnom dozvolom.

Autobusi će večeras putnike prevoziti do 20 sati, a pojačano će voziti i tijekom cijelog vikenda.

Gradska groblja danas će biti otvorena do ponoći.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prijevoz, gradska groblja, zet