A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pregled-tjedna-001.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Tjedan u retrovizoru: Referendumske muke po Peđi Grbinu | Politika+
Komentari

PREGLED ILIJANE GRGIĆ: Tjedan u retrovizoru: Referendumske muke po Peđi Grbinu

Stanićeva prijava toliko je odjeknula u Zadru, da je pao dio stropa i za dlaku promašio Kalmetu.

Piše: Ilijana Grgić

Što je Ustav, što je referendum, što je trodioba vlasti, koja je funkcija Ustavnog suda - samo su neka pitanja na koja bi odgovore trebao potražiti SDP-ov pravni stručnjak Peđa Grbin. Nije lako Grbinu stajati sam na braniku, na svojim velikim leđima izdržati sve napade od strane ustavnopravnih stručnjaka, od strane ne vladinih udruga, od strane ustavnog suda.

 

A  kada leđa ipak malo popuste  on se posluži dobrom starom provjerenom metodom, jednostavno se ne javlja na telefon. A i kad  nakon toga progovori objašnjenja su mu : Ja se svjetonazorski protivim, da je to diskriminacija i tako dalje. 

 

Znači to je tako jer ja tako kažem, jer zašto bih ja o tom referendumskom pitanju pitao recimo Ustavni sud, pa da riskiram da mi i taj argument izbaci iz ruke. A ne ja ću lijepo po svom, a oni neka po svom, pa vidjet ćemo kom 'obojci, a kom opanci', ili što već.Podijeljena zemlja u ujedinjenoj Europi

 

A ako se ovaj tjedan niste posvađali s nekim zbog referenduma (bili za ili protiv, ili vas sve to samo živciralo) druga tema koja je konstantno prisutna je pitanje dvojezičnosti u Vukovaru. Nakon sastanka čelnika Stožera sa Milanovićem, ništa od dogovora. Ruku na srce, nitko se i nije nadao nekom napretku. Jer kakav je to premijer koji bi tražio da se krše zakoni vlastite zemlje. Zato ćemo ove godine imati dvije kolone sjećanja u podijeljenom gradu Vukovaru, u podijeljenoj zemlji u za sada ujedinjenoj Europi. 

Tri na jednu, nova igra koja se igra samo u DORH-u

 

Bila je gužva ovaj tjedan i u DORH-u. Ne znam jesu li imali više slobodnih prostorija gdje bi te silne goste ugostili. A igrala se i igra - 'prijava na prijavu'.  Prvo je Mijat Stanić DORH-u tužio bivšeg ministra i sadašnjeg gradonačelnika  Zadra Božidara Kalmetu. To je toliko odjeknulo u Zadru, da je pao dio stropa, i za dlaku promašio Kalmetu. Vidio je Kalmeta da nema više šale, pa i on izvukao iz rukava čak tri prijavnice male...  Hoće li se nebo sad srušiti na Stanića ili na Kalmetu, ostaje za vidjeti.


 

Loša vijest: Hrvatska će biti europski prvak!

 

I dok ostale zemlje izlaze iz recesije,  i mi se penjemo na jednoj ljestvici. Ma nećemo mi s onima kojima raste BDP,  izvoz ili investicije - mi se penjemo na listi broja nezaposlenih. Eto sad samo na trećoj poziciji... ali kako je krenulo ne treba nam mnogo da budemo prvi. Naime, ispred nas su samo naši tradicionalni protivnici - Španjolska i Grčka. Španjolska je i službeno izašla iz recesije pa vjerujem da ćemo nju lako prestići. Ostaje nam još Grčka, težak protivnik, ali vjerujem da će naša ekipa dati sve od sebe da budemo prvi.


Jedna od dosjetki sa facebooka.


Naš jedini čuvar državnog proračuna!

 

A Slavko Linić, naš čuvar državnog proračuna, svaki dan smisli novi način njegova punjenja. Direktori, ravnatelji i dekani i svi oni za koje se utvrdi da primaju veću bruto plaću od ministara ili su im ostale naknade poput onih za odvojeni život i troškove prijevoza veće od ministarskih morat će smanjiti prihode, a višak koji su do sada primali morati će vratiti...  Jer naknadu za odvojeni život imaju samo saborski zastupnici, a svi ostali neka se presele zbog posla kao i sav ostali pošteni radni narod i građani.   

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

slavko linić, božidar kalmeta, ćirilica, peđa grbin, mijat stanić