Zagreb

SKUPŠTINA: Slavko Kojić: Drugi troše novac Zagrepčana na skupe automobile!

'Grad Zagreb je uplatio 800 milijuna kuna u fond za decentralizirana sredstva u kojem je 1,2 milijarde kuna.'

Piše: PolitikaPlus

Pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić rekao je da bi Grad Zagreb vjerojatno manje participirao u fond za decentralizirana sredstva da neke županije ne kupuju skupe automobile.

Grad Zagreb je uplatio 800 milijuna kuna u fond za decentralizirana sredstva u kojem je 1,2 milijarde kuna, rekao je Kojić i upozorio da neke županije troše taj novac za decentralizirane funkcije - osnovno i srednje školstvo, zdravstvo, socijalu i vatrogastvo - dok istodobno iz svojih nenamjenskih sredstava kupuju skupe automobile.

Županije bi nenamjenska sredstva koja se prikupljaju porezom te županije mogle uložiti primjerice u obrazovanje, kazao je Kojić novinarima u pauzi sjednice zagrebačke Gradske skupštine, referirajući se na kupovinu skupocjenih automobila u Sisačko-moslavačkoj, Varaždinskoj i Osječko-baranjskoj. Ovako, dodao je, troše naše za decentralizirane funkcije, a iz nenamjenskih kupuju aute.

Podsjetio je da sve županije sudjeluju u financiranju decentraliziranih funkcija i nema ni jedne koja ne financira osnovno i srednje školstvo, zdravstvo, socijalu i vatrogastvo te da ima 180 jedinica lokalne samouprave.

Napomenuo je da se od prireza prikupi oko 800 milijuna kuna i dodao da Zagrepčani, da ne uplaćuju za decentralizaciju, ne bi trebali plaćati prirez.

"A čitam po novinama da u pojedinim županijama kupuju 'audije'", dodao je.

Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel naručila je Audi A6 sa sedam brzina vrijedan 433 tisuće kuna te još jedno vozilo za 248.000 kuna. Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, kako navode mediji, čeka tri nova vozila procijenjena na 700.000 kuna bez PDV-a, a varaždinski župan Predrag Štromar nabavlja sedam automobila za milijun kuna s PDV-om.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb, slavko kojić, skupština