Znanost

STIPENDIRANJE : Otvoren natječaj za stipendiranje mladih znanstvenica 'Za žene u znanosti'

Prijavu mogu podnijeti sve mlade znanstvenice u završnim fazama doktorskog studija, koje su mlađe od 35 godina

Piše: PolitikaPlus/i.g.

Osmu godinu za redom projekt stipendiranja 'Za žene u znanosti' opet će na jednom mjestu okupiti mlade znanstvenice i njihove radove koje mijenjaju lice znanosti u Hrvatskoj i svijetu. L'Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO raspisali su natječaj za nacionalni program stipendiranja  kojim se dodjeljuju četiri stipendije u iznosu od čak 5.000,00 €.

 

Natječaj je otvoren od 14. listopada do 29. studenog 2013. godine, a prijavu mogu podnijeti sve mlade znanstvenice u završnim fazama doktorskog studija, koje su mlađe od 35 godina te čiji je istraživački rad prijavljen u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske.

Najbolje znanstvenice bit će odabrane među kandidatkinjama do 35 godina koje su polaznice doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja.

- Stipendiju „Za žene u znanosti“ smatram svojevrsnom potvrdom svog dosadašnjeg rada i velikim poticajem za budući istraživački rad. Kako sam i sama majka, posebno me vesele inicijative koje promiču žene u znanosti koje su nerijetko i majke, jer za usklađivanje privatnog i poslovnog života potrebno je puno ljubavi i energije. Sudjelovanje u natječaju i samo osvajanje stipendije bilo je jedno prekrasno iskustvo, iza kojeg je ostao optimizam da se trud i rad ipak prepoznaju i cijene, izjavila je prošlogodišnja stipendistica Željka Fiket.

Odluku o najboljim znanstvenicama u završnoj fazi izrade doktorske disertacije koje će za svoj dosadašnji znanstveni rad biti nagrađene godišnjom stipendijom u iznosu od 5.000,00 € donijet će Natječajno povjerenstvo u sastavu: akademkinja Ivana Weygand Đurašević, prof. dr. sc. Krešimir Nemec, akademkinja Vida Demarin, prof. dr.sc.Ivan Vicković, akademik Vladimir Paar, dr.sc.Katica Biljaković, prof.dr.sc. Saša Zelenika, prof.dr.sc.Helena Jasna Mencer na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem.

Nacionalni program stipendiranja u Hrvatskoj je tijekom proteklih sedam godina nagradio 26 mladih znanstvenica koje spaja strast prema istraživanjima i znanosti, a ove godine plejadi tih znanstvenica pridružit će se još četiri nade hrvatske znanosti.

 

Natječaj je otvoren od 14. listopada do 29. studenog 2013. godine, a prijavu mogu podnijeti sve mlade znanstvenice u završnim fazama doktorskog studija, koje su mlađe od 35 godina te čiji je istraživački rad prijavljen u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske.

 

Prijave se dostavljaju unutar naznačenog roka na adresu Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture s naznakom za predsjednika Natječajnog povjerenstva nacionalnog programa stipendiranja „Za žene u znanosti“, Ministarstvo kulture RH, Runjaninova 2, 10 000 Zagreb.Svi detalji natječaja dostupni su na službenim stranicama Ministarstva kulture: http://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=9391


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zaklada, znanost, žene