A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/policija-london-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Velika Britanija odsad ima 'FBI': Bolje ćemo se boriti s kriminalom | Politika+
Svijet

PROMJENE: Velika Britanija odsad ima 'FBI': Bolje ćemo se boriti s kriminalom

'Dosad se nismo dovoljno usredotočili na organizirani kriminal.'

Piše: PolitikaPlus

U Britaniji postoji nova agencija za borbu protiv kriminala, a objavljena je i nova strategija za borbu protiv teškog organiziranog kriminala koji zemlju stoji 24 milijarde funta i prijetnja je državnoj sigurnosti.

U srcu novog i čvršćeg pristupa, kako je to najavila vlada, Nacionalna je agencija za kriminal (NCA), koju su mediji nazvali britanskom verzijom američkog FBI-ja. Agencija će se baviti organiziranim, gospodarskim i cyber kriminalom, te nadzorom granica i borbom protiv zlostavljanja djece.

Direktor NCA Keith Bristow obećao je i nov odnos s privatnim sektorom. Tražit će se da bankari rade kao neplaćeni "specijalci".

"Dosad se nismo dovoljno usredotočili na organizirani kriminal", rekla je ministrica unutrašnjih polsova Theresa May. "Organizirani kriminal se mijenja, postaje sve raznolikiji, postaje internacionalan i online. Kriminal se mijenja pa se i naša reakcija mora promijeniti", dodala je.

Nova strategija obuhvaća četiri smjernice britanske borbe protiv terorizma: progon, prevencija, priprema i zaštita. Po riječima ministrice May, nije cilj veći broj slučajeva nego nesmiljeno razbijanje kriminalnih banda.

"Organizirani kriminal prijetnja je državnoj sigurnosti", kaže ministrica.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

velika britanija, policija, fbi, kriminal