A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/podravka-032.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Podravka s 15 milijuna kuna zbrinjava otprilike 150 radnika | Politika+
Tvrtke

POTEZI: Podravka s 15 milijuna kuna zbrinjava otprilike 150 radnika

Program su u kolovozu podržali i sindikati koji djeluju u sklopu Podravke, odnosno podružnica Sindikata PPDIV-a, Nezavisni sindikat Podravka i Sindikat radnika koncerna Podravka.

Piše: PolitikaPlus

Koprivnička Podravka izvijestila je o zbrinjavanju otprilike 150 radnika, kojima će biti isplaćena otpremnina od četiri tisuće kuna po godini radnog staža u Podravci, odnosno ukupno oko 15 milijuna kuna.

Kako se navodi u priopćenju, riječ je o radnicima koji su obuhvaćeni Odlukom o zbrinjavanju viška radnika za Podravku i njezina ovisna društva u Hrvatskoj, čime se nastavlja proces restrukturiranja u cilju povećanja učinkovitosti poslovanja i osiguranja održivosti radnih mjesta.

Zbrinjavanjem će biti obuhvaćeno otprilike 150 radnika grupe Podravke u Hrvatskoj. Bit će im isplaćena otpremnina u iznosu od 4.000 kuna po svakoj godini radnog staža u grupi. Ukupni iznos otpremnina koje će se isplatiti radnicima je oko 15 milijuna kuna, a povrat isplaćenog iznosa očekuje se u razdoblju od 12 mjeseci, navode iz Podravke.

Početkom ove godine Podravka je izvijestila da je ovogodišnjim programom zbrinjavanja viška radnika obuhvaćeno 276 radnika, kojima će biti isplaćene stimulativne otpremnine. Taj će program tvrtku ukupno stajati oko 39 milijuna kuna.

Program su u kolovozu podržali i sindikati koji djeluju u sklopu Podravke, odnosno podružnica Sindikata PPDIV-a, Nezavisni sindikat Podravka i Sindikat radnika koncerna Podravka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

otpremnine, podravka, otkazi