A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/podravka-frutolina.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ministarstvo: Mliječne kašice Lino Frutolino zdravstveno ispravne | Politika+
Zdravlje

ANALIZA: Ministarstvo: Mliječne kašice Lino Frutolino zdravstveno ispravne

I da se može slobodno nalaziti na tržištu.

FOTO: Podravka
Piše: PolitikaPlus/I.G.

Laboratorijska analiza žitno mliječne kašice Lino Frutolino,  proizvođača Podravka pokazala je da je taj proizvod zdravstveno ispravan i da se može slobodno nalaziti na tržištu, priopćilo je ministarstvo zdravlja. 

 

Radilo se o seriji žitno mliječne kašice Lino Frutolino, datuma proizvodnje 22. svibnja 2013. koja je povučena zbog sumnje na mogući povećani sadržaj okratoksina.

'Nakon prijave o sumnji na zdravstvenu neispravnost tog proizvoda, trgovačko društvo Podravka d.d. privremeno je povuklo sporne serije dječje hrane Lino Frutolino, u svrhu utvrđivanja zdravstvene ispravnosti serije na temelju uzimanja reprezentativnog službenog uzorka, stoji u priopćenju.

 

Radilo se o seriji žitno mliječne kašice Lino Frutolino, datuma proizvodnje 22. svibnja 2013., upotrebljive do 22. svibnja 2014., koja je povučena zbog sumnje na mogući povećani sadržaj okratoksina A od dozvoljenog Uredbom 1881/2006.

 

Prema naputku sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja, 26. rujna 2013. uzet je službeni uzorak, te je nakon provedene analize u ovlaštenom službenom laboratoriju utvrđeno da proizvod Lino Frutolino ne sadrži povećanu količinu okratoksina A te da je zdravstveno ispravan i može se slobodno nalaziti na tržištu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

frutolino, lino, podravka