A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/london-547.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Markit: Britanski radnici nešto manje zabrinuti zbog gubitka posla | Politika+
Mojbiz

ANKETA: Markit: Britanski radnici nešto manje zabrinuti zbog gubitka posla

U mnogim kućanstvima kažu da njihovi realni prihodi padaju jer rast plaća ne prati inflaciju.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Britanski radnici manje su zabrinuti zbog gubitka radnog mjesta nego što je to bio slučaj u posljednje četiri i pol godine, pokazalo je istraživanje objavljeno u ponedjeljak.

U mnogim kućanstvima kažu da njihovi realni prihodi padaju jer rast plaća ne prati inflaciju.

Indeks mjerenja sigurnosti radnog mjesta porastao je u rujnu na 46,8, što je za dva boda više nego u kolovozu, ali je još uvijek ispod neutralne razine od 50 bodova, pokazala je anketa koju je provela tvrtka Markit.

Kada je riječ o kućanstvima koja ocjenjuju svoje financije, anketa je pokazala da je indeks ostao nepromijenjen. S 40,8 bodova taj indeks nije daleko od najviše razine zabilježene 2009., ali je također ispod neutralne razine.

Istraživanje je pokazalo da na svakog ispitanika koji je je rekao da su njegove financije poboljšane troje ispitanika kaže da su im financije pogoršane.

Očekuje se da će službeni podaci u četvrtak pokazati da je britansko gospodarstvo u drugom tromjesečju poraslo za 0,7 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca.

U mnogima kućanstvima kažu da njihovi realni prihodi padaju jer rast plaća ne prati inflaciju.

Prema anketi 38 posto ispitanika pesimistično gleda na svoje financije u idućih 12 mjeseci, dok njih 26 posto misli da će im se financije poboljšati.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

markit, zapošljavanje, nezaposlenost, velika britanija