A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dominique-strauss-khan-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Njuz.net prevario svjetske medije da je Strauss-Kahn savjetovao više žena u srpskoj vladi | Politika+
Hrvatska

PATKA: Njuz.net prevario svjetske medije da je Strauss-Kahn savjetovao više žena u srpskoj vladi

Nasjeli su pojedini mediji u Francuskoj, Belgiji i Švicarskoj.

Piše: PolitikaPlus

Pojedini mediji u Francuskoj, Belgiji i Švicarskoj nasjeli su na pisanje srbijanskog satiričnog web-portala koji je emitirao vijest da je Dominique Strauss Kahn, novi financijski savjetnik srbijanske vlade, zatražio od vicepremijera Aleksandara Vučića da zaposli više žena u vladi, piše u četvrtak beogradski "Blic", navodeći vijest francuskog portala Slate.fr.

Kao jedna od nesumnjivo udarnih tema u srbijanskim medijima minulih dana, Straus Kahn je svojim dolaskom u Srbiju postao i predmet humoristično-satiričnih dosjetki te je "završio" na naslovnici portala Njuz.net, poznatog po nekoliko "ekskluzivnih" vijesti, među kojima i da je Srbin golim rukama u Egiptu zadavio ajkulu.

Njuz.net je, pod naslovom "Strauss Kahn savjetovao Vučića da zaposli više žena u Vladi Srbije", 17. rujna izvijestio o navodnoj sugestiji da "hitno zaposli više žena u Vladi Srbije, kao znak podrške rodnoj ravnopravnosti".

Idući korak dalje u obrazloženju ovog "savjeta", Njuz.net je naveo doslovce ovako: "Dominque Strauss Kahn je Vučiću savjetovao da Vlada Srbije mora beskompromisno provoditi politiku pozitivne diskriminacije prema ženama te da će i on osobno svim snagama pomoći u tome".

Samo tih par rečenica, imajući u vidu afere sa ženama koje prate Strauss Kahna, bilo je dovoljno da se nekoliko medija frankofonog govornog područja "upeca" i izvijesti o ovom navodnom savjetničkom prvijencu vlastima u Srbiji.

"Vijest je, naravno, lažna, ali to nisu znali novinari i urednici pojedinih web stranica kao što su belgijski DH.be, švicarski 20minutes.ch i francuski directmatin.fr, koji su je shvatili ozbiljno", piše "Blic" objavljujući kao ilustraciju print-screenove tih portala sa "savjetom" Strauss Kahna.

Bivši ravnatelj Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominique Strauss-Kahn se u utorak 17. rujna u Beogradu javnosti prvi put službeno obratio kao budući savjetnik srbijanske vlade, a njegova je ocjena da se, unatoč globalno lošem stanju u svjetskom i domaćem gospodarstvu, može pomoći srpskom gospodarstvu koje je u ozbiljnim problemima.

Strauss-Kahn je bio ministar financija Francuske i ravnatelj MMF-a, bavio se odvjetničkim poslom, a ima reputaciju izuzetnog financijskog stručnjaka. Tijekom 2011. podnio je ostavku u MMF nakon što je optužen za seksualni napad na sobaricu u jednom njujorškom hotelu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Njuz.net, Dominique Strauss Kahn, satira, novinska patka