Sport

IZJEDNAČENJE: Dodig pobijedio Evansa nakon 72 minute, Hrvatska - Velika Britanija 1-1

Ivan Dodig je sa 6-3, 6-2, 6-3 pobijedio Daniela Evansa nakon 72 minute igre.

Piše: PolitikaPlus

Nakon prvog dana kvalifikacijskog susreta za Svjetsku skupinu Davis Cupa između Hrvatske i Velike Britanije rezultat je 1-1. Nakon što je u prvom susretu treći igrač svijeta Andy Murray sa 6-3, 6-0, 6-3 pobijedio Bornu Ćorića naš prvi reket u ovom dvoboju Ivan Dodig je sa 6-3, 6-2, 6-3 pobijedio Daniela Evansa nakon 72 minute igre.

Nakon izjednačene igre u prvih šest gemova Dodig prvi "break" radi u sedmom, a onda i u devetom gemu i dobiva prvi set sa 6-3 za 31 minutu.

U drugom setu 149. igrač s ATP ljestvice Evans ni u jednom gemu nije uspio ugroziti servis Dodiga dok je našem tenisaču to uspjelo u dva navrata i sa 6-2 osvaja drugi set, a gotovo isti scenario odigrao se i u trećem setu u kojem je Dodig ponovno osvojio dva gema na servis Evansa i sa 6-3 dobio treći set i time poslije prvog dana izjednačio rezultat u susretu s Velikom Britanijom na 1-1.

Dvoboj između Hrvatske i Velike Britanije nastavit će se sutra, po mnogima odlučujućim susretom u igri parova, u kojem će se u 14 sati Ivan Dodig i Mate Pavić suprostaviti britanskoj kombinaciji Andy Murray - Colin Fleming, a susret će završiti u nedelju u 11 sati kada će prvo će na teren izići Ivan Dodig i Andy Murray, a nakon njih Borna Ćorić i Daniel Evans.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

velika britanija, davis cup, ivan dodig, hrvatska