Zagreb

MOBILNOST: Sudionici Zagrebačke županije u Padovu po strukovno obrazovanje

Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu programa Leonardo da Vinci Mobility Lifelong Learning Programe, odobrila je Zagrebačkoj županiji 30.620 eura.

Piše: PolitikaPlus

Ukupno 20 sudionika iz Zagrebačke županije dobit će priliku otputovati u Padovu radi stjecanja znanja i iskustva te uvođenja inovacija u strukovno obrazovanje, objavljeno je na službenim stranicama Zagrebačke županije.

Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu programa Leonardo da Vinci Mobility Lifelong Learning Programe, odobrila je Zagrebačkoj županiji 30.620 eura za provedbu projekta mobilnosti. Partneri Županije u tom projektu su Srednja strukovna škola Samobor, Srednja škola Ivan Švear Ivanić Grad i Srednja škola Vrbovec, a u Italiji Padovanska županija.

U tijeku je zaprimanje prijava sudionika, a po završenom odabiru započet će jezične pripreme za odlazak u Padovu radi provedbe prvog dijela mobilnosti od 3. do 9. studenog 2013. godine

Dvadeset sudionika - 16 zaposlenika srednjih škola i četiri djelatnika Zagrebačke županije dobit će priliku otputovati u Padovu te stjecati znanja i iskustava. Sudionici projekta odabrat će se natječajem na koji se mogu javiti ravnatelji i nastavnici koji predaju predmete strojarske, elektro-struke, te voditelji praktične nastave iz navedenih predmeta u srednjim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija.

Više informacija može se dobiti u Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu na tel: 6009 492 ili mail: [email protected]

U tijeku je zaprimanje prijava sudionika, a po završenom odabiru započet će jezične pripreme za odlazak u Padovu radi provedbe prvog dijela mobilnosti od 3. do 9. studenog 2013. godine.

Partner projekta u Italiji, Padovanska županija osigurat će suradnju s Istitutom Marconi, te drugim strukovnim školama u regiji kako bi ravnatelji i nastavnici praktične nastave usporedili metode i pristupe u strukovnom obrazovanju.

Područje interesa je nastavni plan i program za strojarsku i elektrotehničku/elektroničku grupu zanimanja s fokusom na plan i program obrazovanja za mehatroničara, te engleski strukovni jezik koji se u Institutu Marconi provodi kao pilot projekt.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

leonardo da vinci, zagrebačka županija, zagreb